Компанія Microsoft готується представити значний редизайн своєї консолі Xbox Series X у 2024 році. Новий дизайн під кодовою назвою Brooklin був випадково розкритий у нещодавніх документах FTC проти Microsoft. Зараз всі документи у цій справі вже видалені регулятором, але копія залишилася у The Verge. З них відомо, що оновлена консоль матиме циліндричну форму і не матиме дисководу, що знаменує собою відхід від теперішнього дизайну.

Покращене сховище та можливості підключення

Microsoft планує оновити Xbox Series X новим дизайном та функціями у 2024 році

Нова Xbox Series X буде поставлятися з 2 ТБ внутрішньої пам’яті, що значно більше в порівнянні з поточними 1 ТБ. Вона також матиме передній порт USB-C з можливістю подачі живлення. Microsoft також планує впровадити підтримку Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.2 в новому дизайні. Компанія прагне зменшити наявний технологічний процес до 6 нм для підвищення ефективності та планує зменшити потужність блоку живлення на 15%.

Контролер нового покоління

Новий контролер під кодовою назвою Sebille також знаходиться в роботі та, як очікується, буде анонсований пізніше цього року. Контролер матиме акселерометр, гіроскоп, двоколірне забарвлення, підтримуватиме пряме з’єднання з хмарою, Bluetooth 5.2 та оновлене з’єднання Xbox Wireless 2.

Microsoft планує оновити Xbox Series X новим дизайном та функціями у 2024 році

Контролер також запропонує “точний тактильний зворотний зв’язок” і “VCA-гаптику, яка буде працювати як динаміки”. Він буде поставлятися з тихішими кнопками та стіками, акумуляторною батареєю, що перезаряджається і може бути замінена, і модульними джойстиками. Контролер також матиме функцію “підняття для пробудження”.

Ціна та дорожня карта Xbox

Microsoft планує оновити Xbox Series X новим дизайном та функціями у 2024 році

Microsoft планує, що стартова ціна нового Xbox Series X складе $499, що відповідає ціні поточної моделі. Компанія також окреслила дорожню карту, яка включає оновлену Xbox Series S з 1 ТБ пам’яті, підтримкою Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2. Нова модель Series S може бути запущена у вересні 2024 року, після чого в листопаді відбудеться оновлення Series X.

Майбутні цілі

Програма Microsoft Xbox Design Lab для кастомізації консолі та новий контролер Elite з аналогічними оновленнями, як і основне оновлення контролера, також були згадані як частина довгострокових цілей компанії до 2030 року, хоча ці плани ще не повністю профінансовані.

Новий дизайн і функції мають на меті покращити ігровий досвід та узгоджуються з ширшими цілями Microsoft щодо екосистеми Xbox.