Компанія Unity Software відступає від основних аспектів оголошеної цінової політики, яка викликала обурення серед розробників ігор. Про це повідомляє Bloomberg.

Йдеться про запровадження спеціальної комісії під назвою Runtime Fee. Компанія оголосила, що стягуватиме її з 1 січня 2024 року за кожне встановлення ігор. Розмір плати планувалося визначати в залежності від граничних показників та планів, які пропонує компанія.

Розробники виступили проти цієї ініціативи, адже потенційно розмір плати Unity міг перевищити їхній заробіток. З огляду на це, вони заявили про наміри бойкотувати рішення компанії, поки вона не змінить оголошену цінову політику.

Тож тепер Unity має інший попередній план. Відповідно до нього, компанія обмежить комісію до 4% від доходу гри для клієнтів, які заробляють понад $1 млн. Також вона зазначила, що установки, які враховуються для досягнення порогу, не рахуватимуться заднім числом.

Як відомо, ситуація викликала настільки велике обурення, що компанія оголосила про закриття двох офісів після погроз вбивством.