Unity Technologies Inc. скасувала заплановане зібрання та закрила два офіси через реальні погрози вбивством після суперечливого бізнес-рішення, щодо впровадження комісії за завантаження ігор. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія була поінформована про потенційну загрозу для деяких своїх офісів та вжила негайних заходів, щоб гарантувати безпеку своїх співробітників. Unity закрила офіси в Остіні та Сан-Франциско, які можуть бути потенційними цілями, та повністю співпрацює з правоохоронними органами.

Як відомо, 12 вересня Unity анонсувала спеціальну комісію за встановлення ігор. Вона називається Runtime Fee та почне діяти з 1 січня 2024 року. Відтоді розробникам ігор доведеться платити Unity за те, скільки разів буде встановлена та чи інша гра. Розмір комісії залежатиме від граничних показників та планів, які пропонує компанія.

Розробники відреагували на ініціативу бурхливо – на їхню думку, вона негативно вплине на ігровий бізнес. Деякі розробники звинуватили Unity у порушенні власних умов надання послуг. Багато ігрових студій виступили з різкими заявами, закликаючи компанію передумати.

Генеральний директор Unity Джон Річчітелло мав поговорити зі співробітниками 14 вересня вранці, але замість цього заявив, що зустріч буде скасована з міркувань безпеки.