Компанія Bethesda випустила оновлення для своєї космічної гри Starfield, в якому основна увага приділяється підвищенню стабільності гри, повідомляє Engadget. Оновлення, версія 1.7.29, усуває специфічні глюки на Xbox серії X/S і покращує загальну продуктивність гри, зменшуючи кількість збоїв і підвищуючи частоту кадрів. Оновлення також розв’язує проблеми, які перешкоджали проходженню трьох квестів: All That Money Can Buy, Into the Unknown та Shadows in Neon. Втім поки невідомо, чи усуває оновлення баг зі зброєю, який можна було виправити зміною статі в грі.

Хоча найближче оновлення спрямоване на забезпечення стабільності, Bethesda також натякнула на кілька майбутніх функцій. Одним з найбільш очікуваних доповнень є вбудована підтримка Deep Learning Super Sampling (DLSS), технології, яка може значно покращити роздільну здатність та стабільність для гравців, що використовують відеокарти NVIDIA. Хоча деякі модифікації спільноти пропонують неофіційну підтримку DLSS, офіційна інтеграція знаходиться в процесі розробки.

Bethesda також працює над кількома іншими покращеннями, включаючи елементи керування яскравістю та контрастністю, меню калібрування HDR та повзунок поля зору (FOV). Компанія також планує впровадити підтримку надширокоформатних моніторів зі співвідношенням сторін 32:9. Крім того, може бути додана “кнопка їжі” для споживання їжі в грі та покращені мапи. Bethesda навіть планує впровадити вбудовану підтримку крос-платформних модів до початку 2024 року.

Компанія підкреслила свою співпрацю з NVIDIA, AMD та Intel для оптимізації підтримки драйверів для Starfield. Така увага до сумісності обладнання з’явилася після технічного звіту Digital Foundry, який розкритикував гру за низьку продуктивність на платформах NVIDIA та Intel. Bethesda запевняє, що майбутні оновлення продовжать покращувати стабільність гри для різних апаратних конфігурацій.