Анонімний творець вірусної пісні під назвою Heart On My Sleeve, в якій звучать згенеровані штучним інтелектом голоси Drake та The Weekend, випустив новий трек. Цього разу в ньому звучать згенеровані ШІ голоси Тревіса Скотта та 21 Savage. Про це пише The Verge.

Йдеться про особу, відому як Ghostwriter. Його нова композиція має назву Whiplash та була розміщена в TikTok. Також творець залишив послання до двох виконавців.

«Майбутнє музики вже тут. Артисти тепер мають можливість дозволити своєму голосу працювати на них, навіть не ворухнувши пальцем, – йдеться в повідомленні Ghostwriter. – Зрозуміло, що люди хочуть цю пісню. Напишіть мені в Instagram, якщо ви зацікавлені в тому, щоб дозволити мені випустити цей запис, або якщо ви хочете, щоб я видалив цей пост».

Автор також додав, що якщо Тревіс Скотт і 21 Savage дозволять випустити пісню, він направить їм роялті.

Між тим, The New York Times повідомляє, що Ghostwriter також подає пісню Heart on My Sleeve на премію «Ґреммі» у двох категоріях: найкраща реп-пісня та пісня року. Потенційно вона має шанси на перемогу, адже з творчої точки зору є прийнятною, бо написана людиною. Проте, пісня має відповідати стандартам «загальної дистрибуції», які вимагають наявності у фізичних магазинах, інтернет-магазинах або стримінгових сервісах.

Нагадаємо, що після появи пісня Heart On My Sleeve стала шалено популярною в соціальних мережах. Однак сама ситуація сколихнула суспільство, зокрема й авторів, які побоюються, що ШІ вкраде їхню роботу та заробіток. Крім цього, на тлі зростаючого використання генеративного штучного інтелекту в музиці американська Академія звукозапису оновила правила 66 щорічної премії «Ґреммі».