Великі автомобілі Skoda готуються до оновлення – нові генерації Skoda Kodiaq та Skoda Superb мають побачити світ вже восени поточного року. То ж компанія поступово оприлюднює інформацію. Вже відомо про збільшення розмірів, зрозумілі пропорції кузова, є данні щодо двигунів.

А тепер з’явились перші світлини салоні Skoda Kodiaq та Skoda Superb. Вони будуть схожі між собою – й водночас дещо різні. Наприклад, салон Skoda Kodiaq нової генерації все також збереже компонування з двома окремими зонами: під водія та переднього пасажира. По центру буде встановлено 13-дюймовий дисплей, а перед водієм розміститься 10-дюймовий екран панелі приладів.

Також зверніть увагу на селектор DSG-«автомату» під кермом – це дозволило максимально звільнити простір на центральній консолі. Відповідно, тепер є можливість облаштувати там великі ніші для зберігання речей.

Інтер’єр Skoda Superb також має пару дисплеїв (10 й 13-дюймовий) та перемикач трансмісії під кермом – все це спільною рисою двох автомобілів. Проте зверніть увагу на інше оформлення дефлекторів вентиляції та декоративну смугу, що простягнулась на всю ширину салону.

Крім того, варто відзначити й «розумні перемикачі» у вигляді кілець клімат-контролю з вбудованими дисплеями. Ці кільця не лише обертаються, але також можуть і натискатися. Причому відповідно до натискань, перемикач-кільце може змінювати свою функцію: клік – і регулюємо швидкість обертання вентилятора; клац – і керуємо гучністю музики. Загалом можна налаштувати до чотирьох додаткових змінних функцій.

Схоже, нові автомобілі Skoda Kodiaq та Skoda Superb зможуть принести багато таких маленьких, проте цікавих сюрпризів. Тож чекаємо офіційного дебюту та повної інформації про новинки!