Ми стоїмо на порозі оновлення популярного автомобіля – кросовер Skoda Kodiaq нової генерації має з’явитись вже восени цього року. І ось зараз компанія Skoda почала розкривати перші подробиці щодо новинки.

Загалом – все очікувано. Кросовер Skoda Kodiaq збереже свою платформу (але в оновленому варіанті) та колісну базу, проте дещо зросте у загальній довжині, яка має сягнути 4,75 метра. Також автомобіль збереже пізнаваний дизайн з характерними 2-поверховими фарами. До речі, останні отримають найбільш сучасну матричну технологію освітлення.

Як і раніше, кросовер Skoda Kodiaq буде пропонувати вибір з бензинових або дизельних двигунів та типу приводу: 150-сильні варіанти 1.5 TSI та 2.0 TDI будуть доступні з переднім приводом, а більш потужні версії 2.0 TSI (204 к.с.) та 2.0 TDI (193 к.с.) отримають повний привод. Найцікавішою виглядає поява PHEV-гібридної версії Skoda Kodiaq. Поєднання 1,5-літрового бензинового турбодвигуна та електромотору обіцяє 204 к.с. потужності. А використання доволі великого акумулятора – близько 26 кВт·год – обіцяє дистанцію пробігу на електроприводі понад 100 км.

Автомобіль Skoda Kodiaq зможе запропонувати 5- або 7-місний салон, причому збільшення розмірів означає збільшення простору для пасажирів та багажнику – аж до 910 літрів проти 835 літрів у попередника. Серед іншого цікавого оснащення варто відзначити бездротову зарядку з охолодженням, цифрову панель приладів (для всіх комплектацій), проєкцію інформації на лобове скло. Важіль «автомату» перетвориться на перемикач під кермом, а центральна консоль стане місцем для численних поличок.

Виробництво автомобіля Skoda Kodiaq нової генерації вже розпочалось, проте це лише тестові екземпляри. Дебют новинки призначений на осінь поточного року, після чого буде відкритий прийом замовлень. Отже, перші автомобілі для клієнтів надійдуть до дилерів наприкінці 2023-го або на початку 2024-го. Чекаємо!