Поки ми майже у прямому етері спостерігаємо за подіями – судовими драмами навколо угоди Activision Blizzard та Microsoft, цікаво подивитися, а якою буде ця об’єднана компанія, якщо ця угода врешті-решт відбудеться.

Ще рік тому користувач Reddit u/eclipsisme створив діаграму, на якій відображені усі студії Activision Blizzard, Xbox Game Studios та ZeniMax Media за кількістю працівників. Діаграма дійсно вражає, тому що Activision Blizzard принаймні вдвічі більше, ніж Xbox Game Studios та ZeniMax Media разом.

Це дані трохи застарілі, але здається, не на користь Microsoft. Нещодавно стало відомо, що загальна кількість співробітників Activision Blizzard – понад 17 000. У той час як у найбільшій студії Xbox Game Studios, Mojang Studios – приблизно 600 працівників. У Bethesda Game Studios – близько 420. У Obsidian Entertainment – понад 200.

Наскільки Activision Blizzard більше ніж Xbox Game Studios за кількістю співробітників?

Цікаво, що окремі студії Activision начебто і не більше: Infinity Ward (~450 співробітників), Sledgehammer Games (~450), Treyarch (200), Raven Software (350), але разом якось набігає… понад 9 000 людей. Ще 4 700 (дані за 2012 рік, тож насправді набагато більше) в Blizzard Entertainment. Ще 2 000 в King.

Так, майже усі ігри Activision Blizzard – це ігри-сервіси, які вимагають великого штату розробників. Наприклад, в титрах Diablo IV9 166 прізвищ! З іншого боку Forza Horizon 5 – це теж гра-сервіс, Minecraft – теж, Halo – теж, The Elder Scrolls Online – взагалі MMOPRG.

Тож щось нам підказує, що після злиття, якщо воно все ж таки відбудеться, Activision Blizzard має трохи схуднути.