Якщо ви ще не встигли відсвяткувати рішення каліфорнійського суду у справі FTC v. Microsoft, то краще трохи почекати, бо Федеральна торгова комісія передбачувано подала апеляцію. Про це пише IGN.

Нагадаємо, у рішенні суду написано, що «FTC не виявила жодного документа, який би суперечив публічно заявленому зобов’язанню Microsoft зробити Call of Duty доступним на PlayStation (та Nintendo Switch)».

Реагуючи на новину про подання апеляції, представник Activision Blizzard сказав IGN: «Факти не змінилися. Ми впевнені, що США залишаться серед 39 країн, де ця угода може бути завершена. Ми з нетерпінням чекаємо можливості знову захистити нашу позицію у суді».

Про можливе подання апеляції було відомо відразу після оголошення вердикту, оскільки Федеральна торгова комісія висловила своє розчарування цим рішенням.

В окремій заяві президент Microsoft Бред Сміт сказав: «Рішення окружного суду ясно показує, що це придбання є корисним як для конкуренції, так і для споживачів. Ми розчаровані тим, що FTC продовжує підтримку справи, яка стала очевидно слабкою, і ми будемо протидіяти подальшим спробам затримати нашу можливість рухатися вперед».

У рамках апеляції буде розглянута можливість попередньої судової заборони, яка блокує злиття Activision Blizzard з Microsoft перед запланованим повторним розглядом справи у серпні. Наразі угоду планується завершити 18 липня 2023 р.

Якщо угода не буде завершена до цієї дати, Xbox буде змушена заплатити Activision Blizzard $3 млрд, а злиття буде потенційно відкрито для перегляду. На думку аналітиків, з якими поспілкувалася IGN, угода все ж відбудеться. Однак FTC все ще має різні варіанти протидії злиттю ігрових гігантів.

ОНОВЛЕНО
Клопотання про винесення попередньої заборони відхилено.