Microsoft, яка, як ми вже знаємо, «програла консольні війни» цього покоління, очікує, що наступне покоління ігрових консолей з’явиться не раніше 2028 року. Про це стало відомо з документів, оприлюднених під час слухання апеляції Microsoft до FTC щодо заборони угоди про придбання Activision Blizzard. Про це пише IGN.

У документах, що були оприлюднені, Microsoft обговорювала 10-річний термін зобов’язання перед Sony щодо випуску ігор Call of Duty на платформах PlayStation, якщо угода відбудеться.

«Цей термін у будь-якому випадку виходить за рамки очікуваного періоду початку наступного покоління консолей (у 2028 році)», – заявили у Microsoft. – «Таким чином, Call of Duty вийде і на наступних консолях PlayStation, якщо одна з них буде випущена протягом терміну дії угоди. Угода також гарантуватиме, що консольні ігри Call of Duty будуть пропонуватися на PlayStation нарівні з Xbox».

Дата зміни поколінь у 2028 році не співпадає з попереднім документом від Sony, у якому компанія заявила, що не очікує виходу наступного покоління PlayStation принаймні до 2027 року. У цьому документі, опублікованому у листопаді 2022 р., Sony стверджувала, що очікує втратити доступ до ігор Call of Duty у 2027 році. Потім Sony заявила, що до того часу, коли вона «запустила б наступне покоління PlayStation… вона втратила б доступ до Call of Duty та інших ігор Activision». Заявка Microsoft суперечить цій позиції.

Взагалі-то 8 років – це трохи більше, ніж звичайні проміжки між виходом попередніх поколінь консолей. PlayStation 2 з’явилася через 6 років після PlayStation, PS3 через 6 років після PS2. Між PS3 і PS4 та PS4 і PS5 було вже 7 років. Щодо Microsoft то між Xbox та Xbox 360 пройшло взагалі лише 4 роки, між Xbox 360 та Xbox One – 8 років, а між Xbox One та Xbox Series X|S – 7 років.

Що це каже ПК-геймерам? Що якщо зробити суттєвий апгрейд комп’ютера прямо зараз, то принаймні 5 років про нього можна буде не згадувати.