Компанія Microsoft заявила, що Xbox офіційно «програла консольні війни». Про це йдеться в документі, представленому під час судової «битви» Microsoft із Федеральною торговою комісією (FTC) США щодо придбання Activision Blizzard за $ 69 млрд. Про це повідомляє IGN.

В одному з розділів документа, наданого Microsoft, описується її вихід на ігровий ринок у 2001 році, коли Sony та Nintendo зі «значним відривом» обігнали оригінальну консоль Xbox. Відтоді вона не припиняє програвати консольні війни.

«Консоль Xbox стабільно посідає третє (із трьох) місце за продажами після PlayStation і Nintendo. У 2021 році частка Xbox становила 16%…», – йдеться в документі.

Щодо доходів від консолей та частки консолей, які зараз використовують геймери, то Xbox має 21%.

Microsoft продовжує стверджувати, що в результаті вона «робить ставку на іншу стратегію», отримуючи прибуток від продажу ігор, а не консолей. За даними компанії, вона продає свої консолі зі збитками, фактично субсидуючи купівлю геймерами апаратного забезпечення в надії компенсувати дохід від продажу ігор та аксесуарів.

Нагадаємо, що недавно FTC подала заяву про заборону компанії купувати Activision Blizzard. Комісія прагне отримати судову заборону від федерального окружного суду США за кілька тижнів до кінцевого терміну угоди – 18 липня.

Водночас технологічний гігант прагне реалізувати цю угоду. Керівники Microsoft та Xbox особисто захищатимуть угоду з Activision Blizzard у суді.