Microsoft відправляє гендиректора Сатью Наделла, керівника Xbox Філа Спенсера та інших топменеджерів підрозділу для захисту у справі проти Федеральної торгової комісії (FTC) США щодо придбання Activision Blizzard за $ 68,7 млрд. Про це пише The Verge.

Вже цього тижня вони, а також гендиректор Activision Боббі Котік, з’являться в суді та спробують «захиститися» від можливої попередньої судової заборони на угоду, на якій наполягає FTC. Якщо комісії вдасться виграти рішення про заборону, то Microsoft визнає в судових документах, що угода може бути зірвана.

До списку керівників Microsoft та Xbox також увійшли керівниця відділу з розробки Xbox Сара Бонд, фінансова директорка Microsoft Емі Гуд, керівник Xbox Game Studios Метт Буті та фінансовий директор Microsoft Gaming Тім Стюарт. Лорі Райт, яка раніше давала свідчення на боці Microsoft у судовому процесі Epic Games проти Apple, також з’явиться на засіданні. Крім цього, свідчення даватиме фінансовий директор Activision Армін Зерза.

Керівник PlayStation від Sony Джим Райан виступатиме у справі по відеозв’язку та обговорить конкуренцію на ринку. При цьому Microsoft вже звернула увагу на те, що Sony – затятий противник злиття – не з’явиться в залі суду в Сан-Франциско особисто.

«На відміну від Sony, наші найвищі керівники дадуть свідчення особисто, щоб відповісти на будь-які питання про нашу бізнес-стратегію. Ця угода означає більший вибір для геймерів, і цей факт стає зрозумілішим, чим більше ви дивитеся на справу», – заявив генеральний менеджер зі зв’язків із громадськістю Microsoft Девід Кадді.

Розгляд справи FTC розпочнеться з попереднього слухання 21 червня, а повне слухання триватиме п’ять днів: 22, 23, 27, 28 і 29 червня.

Від цих слухань залежить багато чого для Microsoft після того, як FTC подала заяву про заборону компанії купувати Activision Blizzard. Комісія прагне отримати судову заборону від федерального окружного суду США за кілька тижнів до кінцевого терміну угоди – 18 липня.

При цьому торгова комісія вважає, що дії Microsoft після придбання ZeniMax і Bethesda є «вагомим доказом» на користь запобігання купівлі Activision Blizzard. Microsoft оголосила про плани придбати ZeniMax та її портфоліо студій у 2020 році. Після закриття угоди такі ігри, як Redfall та майбутня Starfield, стали ексклюзивом для Xbox.

Як відомо, в травні Європейська комісія схвалила запропоноване Microsoft придбання Activision Blizzard.