GTP Media, компанія, яка займається проведенням конкурсів Indie Cup і планує запустити хаб для українських розробників Ukrainian Games, сповістила, що цьогорічний Фестиваль українських ігор / Ukrainian Games Festival, як і минулого року, пройде на Steam на День Незалежності – з 18 по 24 серпня 2023 р.

Минулорічний Фестиваль українських ігор / Ukrainian Games Festival на Steam став можливий завдяки ініціативі спільноти українських інді-розробників, втручанню «Межі» та величезній допомозі з боку GTP Media, яка взяла на себе усю організаційну роботу та спілкування зі Steam. На жаль, це була не ініціатива Steam і вона не мала прямої підтримки від Valve. Тобто Фестиваль не рекламувався на головній сторінці, як деякі регіональні події Steam, а був більше схожий на розпродаж видавця/куратора, до якого долучилися інші українські розробники.

На Фестивалі українських ігор / Ukrainian Games Festival 2022 було представлено 222 гри (!), не рахуючи DLC. Як від відомих великих студій, таких як GSC Game World, Frogwares, Game-Labs, так і багато цікавих проєктів від маленьких команд та окремих розробників.

GTP Media стверджує, що цього разу масштаби будуть ще більше. Очікується не тільки великий розпродаж, але і виставка демо-версій, марафон стрімів та кілька сюрпризів.

Організатори звертаються до розробників: якщо у вашої гри є сторінка у Steam, але ви не отримали запрошення на Ukrainian Games Festival, напишіть на адресу GTP Media.