Завершився Європейський сезон фестивалю Indie Cup і журі обрало переможців у чотирьох категоріях. На жаль, українські ігри, частина з яких добралася до фіналу, цього разу нічого не вибороли.

Нагороду Most Anticipated Game Award, тобто «Найбільш очікувана гра», отримала фентезійна містобудівна стратегія в апокаліптичному сетингу Against the Storm (Eremite Games). Гра вже вийшла в Дочасному доступі Steam і зібрала дуже позитивні відгуки гравців. Цікаво, що Against the Storm вже вдруге забирає головну нагороду конкурсу: у 2021 р. вона здобула титул Best PC Game на Indie Cup S’21.

Титул Most Promising Game Award, тобто «Найперспективніша гра», для ігор на ранніх етапах розробки, отримала готична та сюрреалістична візуальна новела Where Birds Go to Sleep (Quiet Little Feet). У гри вже є сторінка в Steam, тож її можна додати до Списку бажаного.

Нагороду Rising Star Award, «Висхідна зірка», для найкращої гри від невеликої команди без видавця, забрала тактична стратегія Winter Falling: Battle Tactics (Rarykos), яка теж вже є у Дочасному доступі Steam. Автори надихалися такими проєктами як Warhammer, FTL та серія Total War.

Останній приз, Critics’ Choice Award, тобто «Вибір критиків», у якому голосували і представники «Межі», дістався ще одній постапокаліптичній містобудівній стратегії, але цього разу з бобрами – Timberborn (Mechanistry). І ця гра теж вже є у Дочасному доступі Steam і теж має виключно позитивні відгуки гравців.

Усього на Indie Cup Central & Eastern Europe’23 було представлено 145 майбутніх інді-ігор. Проєкти оцінювали фахівці з компаній Those Awesome Guys, Bloober Team, Wargaming.net, Bohemia Interactive, Curve Games, thatgamecompany та багатьох інших, а також журналісти та інфлюенсери.

Зараз на сайті Indie Cup стартував черговий конкурс – Indie Cup UK’23, ігри на який приймаються до 9 травня 2023 р. Незабаром стартують фестивалі для німецьких та канадських інді-розробників.