Як ми й передбачали, услід за GOG.com на Steam стартував Ukrainian Games Festival / Фестиваль українських ігор на честь Дня Незалежності.

Ідея проведення Фестивалю виникла у Телеграм-чаті Український інді геймдев, у якому спочатку зібралися інді розробники, які ще у березні 2022 року створили Український інді-бандл на підтримку ЗСУ, а потім і другий інді-бандл. Редакція «Межі» трохи посприяла виведенню цієї ініціативи на новий рівень. Але всю дуже велику організаційну роботу провела команда PR-агенції GTP Media, яка відома проведенням конкурсу незалежних розробників Indie Cup, і персонально Ігор Поспішний, Іван Тітов та Степан Прохоренко, за що їм велика подяка.

Ukrainian Games Festival / Фестиваль українських ігор вийшов дійсно вражаючим. На ньому представлено 222 гри (!) не рахуючи DLC. Як ігри відомих великих студій, таких як GSC Game World, Frogwares, Game-Labs, так і багато цікавих проєктів маленьких студій та окремих розробників.

На Steam розпочався Ukrainian Games Festival / Фестиваль українських ігор

Деякі з них вийшли вже давно, деякі зовсім нещодавно, вже під час повномасштабної війни, деякі перебувають у Дочасному доступі, а деякі вийдуть незабаром. У будь-якому разі, кількість і якість українських ігор вражає і що характерно, усі вони вийшли за часів Незалежності (це жарт, якщо що). У будь-якому разі, ми можемо пишатися українськими розробниками та українськими іграми.

Тож, підтримуйте український геймдев та радьте українські ігри друзям закордоном. Ukrainian Games Festival / Фестиваль українських ігор триватиме до 29 серпня 2022 р., не проґавте цікаві ігри та знижки!

Все буде Україна!