Похмурий готичний 2D-action/платформер у дусі Dark Souls від україно-молдовської команди Black Mermaid нарешті отримав українську локалізацію. Наразі оновлення вже доступно на Steam, на консолях воно з’явится протягом кількох тижнів.

«Нині в Moonscars найважливіше для мене оновлення. Українська локалізація! Нарешті. Я дуже й дуже на це чекав. І знаю, що на це чекали безліч українських гравців. І от, апдейт уже на Steam, на всіх консолях буде за кілька тижнів.» – написав геймдизайнер та сценарист гри Андрій Мороз у Twitter.

Moonscars вийшла ще у вересні 2022 р. у Steam та на платформі Humble Games, яка виступає видавцем проєкту. Крім того, гра доступна на PlayStation 4/5, Xbox One/Xbox Series X|S та Nintendo Switch.

«Головне: спасибі всім українцям, хто чекав, просив, писав та питав. Все це мало значення. Завдяки вам у результаті все й удалося. Я дякую за інтерес до нашої маленької гри навіть у важкі воєнні часи. Я майже перестав грати в ігри, але радий, що комусь вони ще дарують утіху.

Часом починає здаватися, що вже кожна друга гра отримує українську локалізацію. Це не так, і серія анонсів великих проєктів з українською – дуже коштовний поступ, який можна втратити. І я дуже вдячний усім, хто долучається до адвокації української в студіях та в громаді.

Отримати українську в Moonscars було не просто, і якщо подивитися портфоліо нашого видавця Humble Games, то Moonscars здається перша гра з українською. Маю надію, не остання. Гамбли круті що пішли на ризики, не кажучи про те скільки вони зробили для України в плані благочинності.» – додав Андрій Мороз.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Cyberpunk 2077 та доповненні Phantom Liberty з’явиться українська локалізація. А на фестивалі Steam Next Fest Summer 2023, який проходить просто зараз, присутня 61 демоверсія з українською мовою. Це 5% від демо, що беруть участь у фестивалі, і це на порядок більше, ніж кількість користувачів, які обирають українську мову в налаштуваннях клієнта Steam – 0,55%.