Доповнення Cyberpunk 2077: Phantom Liberty було анонсоване ще минулого року, але з того часу CD Projekt RED не дуже охоче ділився подробицями нового проєкту — після The Game Awards у грудні, на якій було оголошено, що одного з нових персонажів “гратиме” відомий актор Ідріс Ельба, настала повна тиша.

І от зараз, під час презентації Xbox Showcase, розробник нарешті розказав, чого слід чекати від Phantom Liberty — і головне, коли саме. Так, події доповнення розгортатимуться до завершення основної гри, за стилем це буде шпигунський трилер, головний герой — Ві, поєднає зусилля з агентом FIA Соломоном Рідом (Ідріс Ельба) у розслідуванні збиття орбітального шатла президента Нових Сполучених Штатів Америки над найсмертоноснішим районом Найт-Сіті.

CDPR повідомила, що Cyberpunk 2077: Phantom Liberty має вийти 26 вересня (майже точно через рік після анонсу, який відбувся у ході трансляції Night City Wire 6 вересня 2022 р.). Доповнення з’явиться на ПК, Xbox Series X|S та PlayStation 5 і коштуватиме $29.99, €29.99 або £24.99 залежно від регіону. Для гри в доповнення також знадобиться базова версія Cyberpunk 2077.

А в українських гравців є додаткова причина чекати виходу Phantom Liberty: як оголосив розробник, разом з доповненням у грі нарешті з’явиться українська локалізація (на жаль, лише текстова, без озвучення), яка буде доступна як для основної гри, так і для Phantom Liberty. У доповнення вже є сторінка у Steam, де українські гравці можуть зробити передзамовлення на “Cyberpunk 2077: Ілюзія свободи” за 449 грн.