Ізраїльська оборонна корпорація Rafael Advanced Defense Systems розповіла про розробку системи ПРО RAFAEL Sky Sonic, яка призначена для перехоплення гіперзвукових ракет. Систему вперше продемонструють на Паризькому авіасалоні 2023 в Ле Бурже, якій відбудеться 19-25 червня 2023 р.

Анонс RAFAEL Sky Sonic стався буквально через тиждень після того, як Іран презентував начебто гіперзвукову ракету Fattah, «яка може досягти території Ізраїлю за 400 секунд».

За словами розробників, перехоплювач Sky Sonic є великим технологічним кроком у галузі гіперзвукової протиракетної оборони. Розроблений з винятковою маневреністю та високошвидкісними можливостями, він ефективно нейтралізує гіперзвукові ракети, які рухаються зі швидкістю, що в десять разів перевищує швидкість звуку.

RAFAEL Sky Sonic – ізраїльська система ПРО для перехоплення гіперзвукових ракет

Технічні характеристики системи Sky Sonic наразі невідомі, але судячи з представленого відео, це двоступенева ракета, яка вражає гіперзвукову ціль методом кінетичного ураження. Чекаємо більше деталей на Паризькому авіасалоні 2023.

Нагадаємо, що саме компанія Rafael стоїть за розробкою таких відомих систем ППО як Iron Dome, David’s Sling та найсучаснішої енергетичної Iron Beam, випробування якої відбулося у 2022 р. Крім того, саме Rafael виробляє один з найкращих ПТРК сучасності – Spike. Тож ці хлопці дійсно знаються на ракетах.