Модератори закликають до «нескінченного відключення», щоб змусити Reddit виконати їхні вимоги, зокрема знизити вартість API. Про це пише Gizmodo.

Відповідне повідомлення з’явилося невдовзі після того, як була оприлюднена внутрішня записка до співробітників із боку генерального директора платформи Стіва Хаффмана. В ній він вказував, що відключення сабредитів у відповідь на зміну цінової політики платформи зрештою пройде. За його словами, навколо ситуації виникло багато галасу, але, як і всі вибухи на Reddit, цей також пройде. В документі він зазначив, що компанія має рухатися вперед та виконувати те, про що заявляла.

Після цього модератори написали на r/ModCoord, що Reddit зрушив із місця «мікроскопічно», стверджуючи, що компанія зберігала «мовчанку» від початку відключення.

«300+ сабредитів вже оголосили, що вони налаштовані на довгострокову перспективу й готові залишатися приватними або іншим чином недоступними на невизначений час, поки Reddit не надасть адекватне рішення», – заявили модератори.

За їхніми словами, серед цих сабредитів й дуже популярні r/aww, r/music, r/videos і r/futurology, які загалом налічують понад 110 млн користувачів.

Водночас у Reddit заявили, що не планують жодних змін в оновленнях API, про які було оголошено раніше.

Як відомо, тисячі сабредитів стали приватними, протестуючи проти майбутніх змін у ціноутворенні на API з боку Reddit. Вони передбачають обмеження на кількість запитів до API, зробленими сторонніми клієнтами. Сабредити заявляють, що такі зміни призведуть до додаткового фінансового навантаження.

Приміром, для додатка Apollo воно становить близько 20 млн. Така сума виявилася надто великою, тож 30 червня додаток закривається. Інші сабредити оголосили, що з 12 червня стануть приватними. Деякі з них мали намір брати участь в акції впродовж 48 годин, а інші – до вирішення конфліктної ситуації.