Asobo Studios та Xbox Game Studios анонсували нову версію Microsoft Flight SimulatorMicrosoft Flight Simulator 2024.

Розробники обіцяють безпрецедентний рівень симуляції та графіки та, як можна побачити з трейлеру, у грі нарешті з’явиться режим кар’єри, у якому гравці будуть гасити лісові пожежі, евакуювати поранених, перевозити великі вантажі тощо. Крім того, у трейлері можна побачити декілька дійсно унікальних літаків та гелікоптерів, як ось, наприклад, вантажний Airbus Beluga, штурмовик Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II, гелікоптер Sikorsky S-64 Skycrane тощо. Плюс глайдери, дирижаблі та повітряні кулі. А ще, у грі нарешті з’явиться зміна кольору рослинності в залежності від пори року. Режим кар’єри, як і зміна пір року, реалізовувалися й у Microsoft Flight Simulator 2020 за допомогою сторонніх модів та програм, тепер це буде в основній грі.

Звісно ж, Microsoft Flight Simulator 2024 – це ексклюзив Xbox Series X|S та Windows 10/11, а вийде гра у 2024 році, десь восени. Зрозуміло, що з першого ж дня вона з’явиться у Xbox Game Pass, PC Game Pass та Xbox Cloud Gaming.

Як запевняє Microsoft, майже усі доповнення, аеропорти та літаки, які гравці придбали для Microsoft Flight Simulator 2020, будуть працювати й у Microsoft Flight Simulator 2024, додаткове придбання не потрібне. Крім того, навіть після релізу Microsoft Flight Simulator 2024 компанія обіцяє продовжувати підтримку Microsoft Flight Simulator 2020.

І щоби два рази не вставати. Asobo та Xbox Game Studios анонсували безплатне DLC Dune для Microsoft Flight Simulator 2020, яке додає у гру той самий орнітоптер Дому Атрідів з фільму. Доповнення вийде одночасно з прем’єрою фільму «Дюна. Частина друга» / Dune: Part Two 3 листопада 2023 р.