Оскароносний режисер Дені Вільньов презентував перший трейлер фільму «Дюна. Частина друга» / Dune: Part Two, довгоочікуване продовження фільму «Дюна», що вийшов у 2021 році та був відзначений шістьма преміями «Оскар». Фільм створений Warner Bros. Pictures та Legendary Pictures, і він продовжує кіноадаптацію відомого бестселера Френка Герберта «Дюна» із зірковим акторським складом.

Головні ролі у фільмі виконали Тімоті Шаламе, Зендая, Ребека Фергюсон, Джош Бролін, Дейв Батіста, Стеллан Скарсгард, а також Остін Батлер.

«Дюна: Частина друга» розкаже про міфічну подорож Пола Атріда, який об’єднується з Чані та фременами, щоб помститися заколотникам, які знищили його сім’ю. Зіткнувшись з вибором між коханням свого життя і долею відомого всесвіту, він намагається запобігти жахливому майбутньому, яке тільки він може передбачити.

Вільньов зняв фільм за сценарієм, який він написав у співавторстві з Джоном Спайхтсом на основі роману Герберта. Режисер також продовжив співпрацю зі своїми творчими колегами з «Дюни»: оскароносними оператором-постановником Грейгом Фрейзером, художником-постановником Патрісом Верметтом, монтажером Джо Вокером, супервайзером візуальних ефектів Полом Ламбертом та номінованою на «Оскар» художницею по костюмах Жаклін Вест. Оскароносний композитор Ганс Ціммер знову взяв участь у створенні саундтреку до «Дюна. Частина друга».

Дата старту прокату фільму в Україні призначена на 2 листопада 2023 року.