Видання Carscoops розповідає першу інформацію про модель FIAT 600 – новий компактний кросовер, що стане наступником FIAT 500Х й має дебютувати протягом поточного року.

Новинку FIAT 600 вже ловили автомобільні фотошпигуни, то ж загальний дизайн зрозумілий. Кросовер FIAT 600 має наслідувати дизайн FIAT 500 нової генерації, але додати пару дверцят позаду та збільшений кліренс. Загалом довжина новинки FIAT 600 має скласти 4,08-4,15 м, а колісна база буде нараховувати 2,56 м.

Очікуються різноманітні яскраві кольори, пакети зовнішньої персоналізації, широкий вибір колісних дисків. В салоні очікується 10-дюймовий центральний дисплей та стильна кругла панель приладів. Проте більш цікаво, що очікується всередині – під капотом та під кузовом моделі FIAT 600. Адже новий кросовер має бути побудований на платформі СМР/е-СМР, то ж він отримає технічні агрегати, споріднені з Peugeot 2008, Jeep Avenger та іншими схожими моделями.

Тому очікується поява електричної версії з двигуном потужністю 115 кВт (156 к.с.) та акумулятором на 54 кВт⋅год., що забезпечить близько 400 км пробігу. Також платформа передбачає встановлення 1,2-літрових бензинових двигунів, звичайних або гібридних. Проте з урахуванням зростання вартості версій з ДВЗ та подальшою популяризацією й субсидіями для електромобілів, не виключена відмова від бензинових версій – то ж, кросовер FIAT 600 може дебютувати лише як електромобіль. Проте, у будь-якому випадку, це буде цікава новинка.