Відбувся офіційний дебют нового кросоверу JEEP Avenger, що привертає увагу одразу декількома характеристиками «най». Так, це найкомпактніша модель у нинішній гамі компанії: кросовер JEEP Avenger нараховує в довжину лише 4,08 метри – це небагато навіть за показниками класу B-SUV. Хоча навіть у компактних розмірах, дизайнери намагались надати новій моделі традиційні риси JEEP: характерний «ніс», сім вертикальних смужок, практичний пластиковий захист, великі 18-дюймові колеса з широкими спицями.

А ще це найбільш електрифікований кросовер. Адже JEEP Avenger – це перший електромобіль компанії. Під капотом встановлено електродвигун потужністю 115 кВт (156 к.с.) та на 260 Нм крутного моменту. Він живиться від акумулятора ємністю 54 кВт·год., чого має вистачити на запас ходу 400 км за правилами вимірювань WLTP або навіть до 550 км якщо казати про рух тільки у місті. Повна зарядка акумулятора займає 5,5 годин при потужності 11 кВт, або можна швидко підзарядитись у межах 20-80% ємності АКБ лише за 24 хвилини від 100-кіловатної станції.

В салоні водія та пасажирів зустрічають зручні сидіння, бокс на центральній консолі, декоративне підсвічування, та пара дисплеїв – панель приладів у вигляді 7- або 10,25-дюймового екрана та центральний 10,25-дюймовий тач-скрін. Зверніть увагу на відсутність важеля КПП; замість нього передбачені кнопки керування. А ще присутній перемикач Select-Terrain, що дає змогу обрати декілька звичайних або позашляхових режимів.

Проте як не обирай, що не перемикай – а кросовер JEEP Avenger має лише передній привод…

Проте надія ще є! Хай навіть у статусі концепт-кара JEEP Avenger 4х4 Concept, що вирізняється розширеними колісними арками, спеціальними шинами, збільшеними кутами в’їзду та з’їзду. Наразі модель JEEP Avenger 4х4 Concept перебуває у статусі концепту, але згодом має увійти до лінійки «4хе», що натякає на появу повного приводу. Хай навіть реалізовано через електродвигун в приводі задніх коліс. Проте залишилось питання: згодом – це коли?

Електромобіль JEEP Avenger вже планується до виробництва – до речі, в Польщі – й старту продажів навесні 2023 року. Далі прийде черга інших варіантів JEEP Avenger: серед них можуть бути автомобілі з традиційним ДВЗ та гібриди, що якраз й отримають електродвигун позаду. Почекаємо на такі варіанти?