Щойно з’явилась перша інформація про новий електромобіль Peugeot e-2008, який отримав змінений дизайн та технічні оновлення. Цікаво, що саме такі оновлення зовнішності та салону має отримати й основна модель Peugeot 2008.

Які саме? Наприклад, передня частина новинки Peugeot e-2008 відтепер має нову розширену решітку, що заходить під фари. Ходові вогні виконані у вигляді потрійних ліній, що встановлені в окремих нішах переднього бампера – до речі, теж зміненого. Крім того, зверніть увагу на новий логотип Peugeot, змінені ліхтарі, оригінальні колісні диски. Плюс, як зазвичай, електромобіль Peugeot e-2008 відрізняється від основної моделі Peugeot 2008 численними логотипами у вигляді стилізованої літери «е».

Окрім зовнішності, електромобіль суттєво покращив і свою технічну частину. Віднині кросовер Peugeot e-2008 отримує більш потужний електродвигун на 115 кВт (або 156 к.с.) та збільшений акумулятор на 54 кВт·год – останній дає змогу збільшити запас ходу до 406 км.

В салоні теж помітні певні зміни. Найбільш увагу привертає 10-дюймова 3D-панель приладів й також 10-дюймовий центральний дисплей – ці деталі мають бути головними пунктами оновлень салону як для електромобіля Peugeot e-2008, так і для бензинових версій Peugeot 2008. Плюс кермо з новим логотипом та оздоблення сидінь зі світло-зеленим прострочуванням.

До речі, про бензинові версії та оновлення моделі Peugeot 2008 загалом. Вже зрозуміло, яким буде екстер’єр та інтер’єр оновленого автомобіля. Питання виникають лише до силових агрегатів. Очікується, що новий кросовер Peugeot 2008 від початку продажів отримає 1,2-літрові бензинові двигуни потужністю 100 та 130 «коней» у поєднанні з механічною або автоматичною трансмісією.

Пізніше для моделі Peugeot 2008 має з’явитись 136-сильний гібрид, побудований на основі аналогічного 1,2-літрового бензинового мотора, але з додаванням електродвигуна та роботизованої трансмісії. Однак, якщо звичайні версії оновленого автомобіля Peugeot 2008 з’являться вже до кінця поточного року, то гібрид доведеться зачекати до 2024-го.