Так, ми знову повертаємося до теми звуку електрокарів. Це один з факторів, який дуже не подобається фанам звичайних двигунів внутрішнього згоряння в електрокарах — відсутність звичних звуків роботи механізмів та пов’язаних з ними відчуттів. Dodge, наприклад, вже презентував свій варіант розв’язання цього питання. Тепер настав час Hyundai.

В короткому тизері, на який звернуло увагу видання AutoGeek, Hyundai Ioniq 5 N можна побачити кросовер в «камуфляжі», який їздить вулицями Сеула та дріфтить на трасі науково-дослідчого центру компанії Namyang. Такий раніше вже з’являвся в ЗМІ.

Здавалося б, новий тизер доволі звичайний. Але придивившись до деталей, можна побачити, що в такому електрокарі виробник подбав про «віртуальний режим перемикання», який імітуватиме перемикання передач з додаванням відповідних поштовхів та вібрації, про що раніше розповідав виконавчий технічний радник Альберт Бірманн.

Також новий кросовер буде супроводжувати це все звуками N Sound Plus, які доповнять фізичні відчуття ще й імітованими звуками вихлопної системи. Подібні речі використовуються навіть у звичайних автівках, а от в електрокарах з цим поки що лише експериментують. 

Щоправда, звук все одно синтетичний і зрозуміло, що не нагадає про «старі добрі часи з V8», але теоретично зменшить ностальгію фанатів. А от що цікавіше, Hyundai каже, що майбутні оновлення додадуть можливість завантаження власних звуків. І в такому випадку все ж можна буде наділити автівку бажаним звуком.

Варто зазначити, що у випадку з електрокарами, такий звук навряд буде докучати оточенню й не заважатиме, скажімо, вночі. При цьому все одно буде розважати власника під час руху.

Разом з цим Ioniq 5 N матиме повний привод з режимом дрифту, приблизно 600 к.с. потужності й фірмові покращені акумулятори. Продемонструють електрокросовер на Goodwood Festival Of Speed в середині липня з подальшим стартом продажів до кінця року. І таке задоволення буде не з дешевих, адже орієнтовна ціна моделі сягне понад $61 600.