Компанія Hyundai працює над «гарячою» версією всього електромобіля Ioniq 5, що отримає фірмове позначення «N». Про це розповідає видання Motor1, що також публікує шпигунські світлини та рендери майбутнього Hyundai Ioniq 5 N.

То ж, як буде виглядати електромобіль Hyundai Ioniq 5 N? Очікується, що він отримає змінений передній бампер, накладки-спойлери на передніх кутках, збільшену решітку для охолодження різноманітних систем. Також позаду має з’явитись дифузор та спойлер на кришці багажника. А ще візуально виділитись допоможуть похилі ходові вогні – звісно ж, «піксельного дизайну».

А що з технікою? Електромобіль Hyundai Ioniq 5 N, як і звичайні версії Hyundai Ioniq 5, буде побудований на платформі E-GMP: тобто, можна очікувати акумулятор на 77,4 кВт·год та повний привод. До речі, у «корейців» вже існує схожий електромобіль – це KIA EV6 GT потужністю близько 580 «коней». Але новинка Hyundai Ioniq 5 N має додатково підняти цей рівень: приблизно до 600 «коней». Якщо так станеться, то електромобіль Hyundai Ioniq 5 N буде найбільш потужним серед конкурентів – і найбільш динамічним: «сотня» за 3,3 секунди.

Крім того, спорт-версія Hyundai Ioniq 5 N отримає збільшені колісні диски оригінального дизайну та спеціальні гальма – на одній зі світлин можна розгледіти 2-компонентні гальмівні диски. Зазвичай така конструкція передбачає центральну металеву частину та керамічну зовнішню частину диска. Нарешті, електромобіль має отримати імітацію звуку вихлопної системи та «дрифт»-режим, а в салоні очікується поява кнопки «N»: переведення всіх систем у максимально продуктивні режими.

Коли ж з’явиться цей чудо-електромобіль? Очікується, що офіційна презентація Hyundai Ioniq 5 N відбудеться на початку 2023 року. А вже навесні-влітку він буде доступний для придбання в офіційних дилерів компанії в Європі та США.