В інтернеті активно розповсюджується новий вид контенту, створений штучним інтелектом. Йдеться про трейлери до вигаданих фільмів та рекламу. Про це пише CNET.

Характерна особливість таких відео – їхня кумедність та водночас огидність. У таких трейлерах від штучного інтелекту можна побачити викривлені обличчя або пальці-павуки біля фужерів із шампанським.

Поки незрозуміло, чи розраховані згенеровані штучним інтелектом ролики на серйозне сприйняття, чи їхня мета – бути пародіями, які демонструють можливості ШІ. З усім тим, користувачі реагують на божевільні та гидотні відео жартівливими твітами.

«Ми живемо в хаосі контенту, створеного штучним інтелектом, і мені це подобається. Я люблю це, тому що це безглуздо. Я люблю це, тому що це очевидно жахливо. Я люблю це, тому що це стимулює божевільну дискусію про те, що ШІ може й чого не може робити. Я люблю це, тому що все, що в ньому є, абсолютно зламано. Я люблю це, але це не триватиме довго», – вважає автор видання.

На його думку, далі може статися одна з трьох речей. Приміром, вже за два роки люди дивитимуться фільми та телешоу від штучного інтелекту, які не відрізнятимуться від реальних. Але може статися, що фільми / телешоу, згенеровані ШІ, відтіснять до ніші VR, і вони не стануть чимось особливим. А може бути й так, що все це просто мине.

«Як би там не було, цей золотий період, коли люди вивергають назовні найгротескніші мерзоти зі штучного інтелекту, відомі людині, й видають це за щось вартісне і важливе, є тимчасовим. Він, безсумнівно, закінчиться, і ми не можемо сприймати це як належне. Наш обов’язок – насолоджуватися цим, поки це триває», – додав автор.

Нагадаємо, що нещодавно в TikTok, Spotify, YouTube та інших сервісах став шалено популярним трек Heart on My Sleeve, написаний з використанням штучного інтелекту. Пісня симулює вокальні партії Дрейка і The Weeknd та була записана особою, відомою як @ghostwriter. Невдовзі композицію видалили зі стримінгових сервісів, але її поява загострила творчі та юридичні питання в музичній індустрії.