Ukrspecsystems, творці українських БПЛА LELEKA-100, PD-2 та SHARK UAV, презентували на виставці Brave1 свій новий дрон – MiniShark. Про це пише «Мілітарний».

MiniShark – розвідувальний дрон, якій може виявляти наземні цілі в інтересах артилерії, спеціальних підрозділів та інших частин сухопутних військ. Радіус бойового застосування – 35 км. Одна з переваг нового БПЛА – запуск з руки та зручне транспортування. Уся система пакується у два наплічники.

MiniShark – новий розвідувальний БПЛА від Ukrspecsystems

MiniShark має розмах крил 2,6 м і довжину 1,25 м при максимальній злітній масі у 5 кг. Тривалість польоту – 2 години. Після виконання завдання БПЛА здійснює автономну посадку на фюзеляж.

Заявлена максимальна швидкість – до 120 км/год. Робоча висота – 1 000 метрів. БПЛА може бути оснащений оптико-електронною системою з 10-кратним зумом. Робочий діапазон температур під час експлуатації – від –15 °C до +45 °C.

MiniShark – новий розвідувальний БПЛА від Ukrspecsystems

Представник Ukrspecsystems розповів, що робота над новим БПЛА почалася після отримання численних запитів від українських військових на подібний апарат. Наразі MiniShark проходить заводські випробування.

Нагадаємо, у жовтні 2022 р. Ukrspecsystems презентувала легкий розвідувальний БПЛА SHARK UAV, а вже у груді 2022 р. показала оновлену версію SHARK.

Характеристики Ukrspecsystems MiniShark
Довжина – 1,25 м
Розмах крил – 2,6 м
Максимальній злітна маса – 5 кг
Тривалість польоту – 2 години
Радіус бойового застосування – 35 км
Робоча висота – 1 000 м
Максимальна швидкість – 120 км/год
Навантаження – оптико-електронний комплекс спостереження з 10-кратним оптичним збільшенням
Робочий діапазон температур – від –15 °C до +45 °C.