Ukrspecsystems встигла оновити розвідувальний БПЛА SHARK, презентований лише наприкінці жовтня 2022 р. Згідно з інформацією на Facebook-сторінці компанії, нова версія отримала крила з більшим розмахом та потужнішу батарею.

Розмах крил Ukrspecsystems SHARK UAV збільшився з 1,91 м у першої моделі до 3,4 м у нової. В комплексі з потужнішою батареєю це дозволить оновленому БПЛА знаходитися в повітрі вдвічі довше – до 4-х годин.

«А це означає можливість вдвічі довше вести розвідку та коригування, кратно збільшити обсяг зібраної інформації та вдвічі довше тримати ситуацію на ділянці фронту під контролем в режимі реального часу» – йдеться в повідомленні компанії.

Усі БПЛА Ukrspecsystems SHARK UAV тепер будуть з такими параметрами й саме такі безпілотники скоро надійдуть до ЗСУ.

Ukrspecsystems показала оновлений розвідувальний БПЛА SHARK UAV

Нагадаємо, Ukrspecsystems SHARK UAV – це малий БПЛА, що запускається за допомогою катапульти, а сідає на парашутах. Він призначений для вирішування всіх основних задач з розвідки, спостереження та коригування вогню. SHARK оснащений камерою з 30-кратним оптичним збільшенням і має надійний зашифрований канал зв‘язку. БПЛА сконструйований спеціально для проникнення на тимчасово контрольовану ворогом територію: проведення глибинної аеророзвідки та коригування вогню, у тому числі з західного далекобійного озброєння, наприклад, HIMARS.

Скоріш за все, Ukrspecsystems SHARK UAV входить у перелік тих 7 БПЛА українського виробництва, що були допущені до експлуатації в ЗСУ за останні 30 днів. Про це нещодавно розповідав Міністр оборони України Олексій Резніков.

«Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік. Для порівняння: за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва» – сказав міністр.

Крім того, за словами пана Резнікова, на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Їх планують розглянути до кінця 2022 року.