Міністерство цифрової трансформації України запустило defense-tech кластер BRAVE1, щоб прискорити впровадження оборонних розробок. Про це сказано в повідомлені відомства у Facebook.

«BRAVE1 – це єдина платформа для співпраці defense-tech компаній, держави та військових, а також інвесторів, волонтерських фондів, медіа і всіх, хто допомагає наближати перемогу через технології», – пояснили в Мінцифри.

Тут зауважили, що будь-яка людина, стартап або компанія зможуть представити свою ідею або продукт BRAVE1 та отримати допомогу для росту й масштабування від держави. Інформацію про це можна знайти на офіційному сайті.

«Отже, бізнес отримає можливості для розвитку, а наші військові – технології перемоги», – сказано в повідомленні.

Проєкт реалізували спільно з Міністерством оборони, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей, Міністерством економіки.

«Ми вже показали світові, що Україна – країна технологій та інновацій. БПЛА, системи ситуаційної обізнаності, використання штучного інтелекту, супутникових даних. Це все інновації, що дають нам перевагу на полі бою», – зазначили в Мінцифри.

Раніше повідомлялося, що європейські технологічні компанії, які працюють з оборонною промисловістю, що довгий час була інвестиційним табу для багатьох венчурних фірм, отримують рекордні обсяги фінансування після повномасштабного вторгнення росії в Україну.