Про це стверджує видання Carscoops, що зібрало всю наявну на сьогодні інформацію про новинку. Автомобіль Peugeot 3008 готується до презентації вже наприкінці поточного року, старт продажів відбудеться на початку 2024 року. Варто зазначити, що для компанії Peugeot кросовер Peugeot 3008 є одним з бестселерів – а тому ставки на нову генерацію моделі дуже високі. То чим привабить?

Наприклад, новою формою кузова «купе-кросовер» у стилі Peugeot 408. Це дозволить зробити модель Peugeot 3008 ще цікавішою за дизайном й водночас додатково дистанціювати автомобіль від більшого та практичнішого кросовера Peugeot 5008 нової генерації. Крім того, нова модель Peugeot 3008 отримає широку решітку радіатора, вертикальні денні ходові вогні, похилі габарити позаду – все, як в оновленого Peugeot 508.

В салоні очікуються якісніші матеріали оздоблення та поява нових сучасних систем допомоги водію. Отже, новий Peugeot 3008 складе гідну конкуренцію не тільки моделям масового сегмента, але й представникам зі світу «преміум».

Однак чи не найцікавіші зміни мають відбутись під капотом новинки. Нова генерація Peugeot 3008 отримає максимальну гаму електрифікованих силових агрегатів. Наприклад, 136-сильний гібрид на основі 1,2-літрового бензинового двигуна. Причому замість звичного 8-ступеневого «автомату» буде використано 6-ступеневу коробку-робот eDCT з подвійним зчепленням. Крім того, очікується поява й повністю електричної версії – кросовер Peugeot e-3008 має долати близько 700 км на одному повному заряді акумулятора.

Нарешті, електрифікація дасть змогу створити Peugeot 3008 з повним приводом: задні колеса буде обертати окремий електродвигун. Зараз така схема використовується лише у дорогій PHEV-версії Peugeot 3008, проте для нової генерації моделі варіант AWD має стати більш поширеним. Отже, чекаємо на офіційний дебют нового Peugeot 3008.