Київська студія Twigames розпочала розробку гри Hollow Home, події якої відбуваються під час облоги Маріуполя. Це наративна RPG про виживання під час бойових дій у місті. Автори надихаються такими проєктами, як This War of Mine та Disco Elysium.

Hollow Home розповідає історію 12-річного Макса, який мешкає у Маріуполі, і починається вона 23 лютого 2022 р., за день до повномасштабного вторгнення. За задумом авторів мета гри – показати жахіття війни очима дитини. Гравці побачать, як люди впадають у відчай та втрачають надію, а велелюдний та прекрасний Маріуполь стає полем бою та перетворюється на власну тінь.

Hollow Home: гра про облогу Маріуполя у дусі This War of Mine

Розробники Hollow Home намагаються якомога достовірніше показати велике місто під час війни. Для дослідження доступні три райони Маріуполя, які змінюються з часом, будинки знищуються, мешканці гинуть, росіяни окуповують цілі райони.

Квести у грі засновані на реальних подіях і переважно стосуються виживання та допомоги іншим. Але через те, що кількість дій, які можна зробити щодня, обмежена, гравці будуть змушені приймати болючі рішення.

Hollow Home: гра про облогу Маріуполя у дусі This War of Mine

Взаємодіючи з іншими персонажами та виконуючи завдання, Макс опановує нові навички: медичну допомогу, приготування їжі та створення предметів першої необхідності.

Hollow Home розробляється для ПК та консолей, а вже невдовзі студія Twigames має представити перший трейлер гри.

Нагадаємо, що Hollow Home – це не перша гра, яка розповідає про травматичний досвід цієї війни й події якої відбуваються в Маріуполі. Це героїчне місце з’являється також в грі The Nightmare Winter, яка, до речі, вже вийшла на Game Jolt, та в одній з частин добірки візуальних новел про війну Ukraine War Stories.