Повна версія добірки візуальних новел про війну Ukraine War Stories від київської студії Starni Games з’явилася в Steam. Студія анонсувала цей проєкт у липні 2022 р. і ось він дістався до релізу. Гра повністю безкоштовна, і покликана розповісти про перший місяць війни в Україні людям з усього світу.

Ukraine War Stories складається з трьох історій, які відбуваються у перші місяці війни у Гостомелі, Бучі та Маріуполі. Частково ці історії засновані на власному досвіті розробників гри, як ото Олександра Андрощука, який провів в окупації тиждень, переховуючись з родиною в підвалі.

Візуальні новели – це зовсім незвичний для Starni Games жанр. Ця студія відома завдяки серії покрокових wargame Strategic Mind, одна з яких Strategic Mind: Blitzkrieg навіть була заборонена в Росії через парад німецької техніки на Червоній площі у Москві після перемоги у німецькій кампанії.

Ukraine War Stories поки що має дуже схвальні відгуки від гравців – Steam-рейтинг гри складає 84%, але розробники очікують атаки російських тролів, підтримуючих агресію проти України, які будуть занижувати оцінки. Тож, пропонуємо читачам самостійно оцінити цей проєкт, як би болюче це не було та порадити гри знайомим. Якщо ви вважаєте, що це гідний проєкт, якій допомагає поширити інформацію о подіях в України по усьому світу, залиште свій відгук та позитивну оцінку.