Компанія Microsoft перенесе ПК-ігри Xbox на хмарний ігровий сервіс GeForce Now від NVIDIA. Виступаючи сьогодні на пресконференції в Брюсселі, президент Microsoft Бред Сміт оголосив цю новину, намагаючись переконати регуляторів ЄС схвалити запропоноване придбання Activision Blizzard, повідомляє The Verge.

«Microsoft перенесе свої ігри для Xbox, які є на ПК, в хмарний ігровий сервіс GeForce Now від NVIDIA, – сказав Сміт. – Ми також перенесемо всі ігри Activision Blizzard, включаючи Call of Duty, на GeForce Now».

Проте користувачам все одно доведеться купувати ігри окремо, перш ніж грати в них на GeForce Now. Угода – це просто 10-річне право на стримінг. Згідно з пресрелізом, Microsoft зобов’язується зробити свої ігри доступними для стримінгу незалежно від того, де вони придбані – у Windows Store, Steam чи Epic Games Store.

У повідомленні немає жодної згадки про Xbox Game Pass, який може включати доступ до ігор для ПК, і віцепрезидент NVIDIA Філ Айслер зазначив, що він не може обговорювати Game Pass.

Однак Айслер каже, що угода містить зобов’язання зробити ігри від Microsoft доступними на GeForce Now «день у день або якомога ближче до дня виходу» на ПК, включаючи Minecraft, а також ігри Battle.net, такі як Overwatch, якщо угода з Activision Blizzard буде укладена. Ігри почнуть надходити на GeForce Now вже за кілька тижнів, хоча це може зайняти рік.

В обмін на цю угоду NVIDIA тепер публічно підтримує купівлю компанією Microsoft ігрового холдингу Activision Blizzard. Угода відбулася всього за кілька годин після того, як Microsoft оголосила про підписання 10-річного контракту з Nintendo про перенесення Call of Duty на платформи компанії. Таким чином Microsoft вже заручилася підтримкою Nintendo.

Microsoft також запропонувала Sony аналогічну 10-річну угоду щодо нових ігор Call of Duty. Але виробник PlayStation поки на неї не погодився, ймовірно, тому, що він виступає проти придбання Activision Blizzard, а будь-яка угода по Call of Duty допомогла б зміцнити позиції Microsoft.

Microsoft сподівається, що угода з NVIDIA щодо ігор для Xbox вплине на регуляторів або принаймні переконає їх у тому, що софтверний гігант не буде замикати свої ігри на власному стримінговому сервісі.