На CES 2023 Samsung продемонструвала оновлену лінійку телевізорів Neo QLED. Флагманська модель QN900C має QLED-панель з роздільною здатністю 8K, підсвічування Mini-LED і пікову яскравість на рівні 4 000 ніт. В лінійці 4K Neo QLED TV старшою моделлю є QN95C — у ній була перероблена системна плата, завдяки чому відпала необхідність у зовнішньому модулі з роз’ємами One Connect. Також у цього телевізора до вбудованої акустичної системи входять динаміки, що дивляться угору — таке рішення має покращити звучання звукової доріжки у форматі Dolby Atmos.

Телевізори Samsung на CES 2023: “доступний” MicroLED, оновлені QD OLED, Neo QLED та інше

В оновленій лінійці QD OLED флагманською моделлю виступає S95C. Вона представлена в діагоналях від 55 до 77 дюймів, має частоту оновлення 144 Гц та сертифікацію AMD FreeSync Premium Pro. Модель стала тоншою за попередницю — S95B, завдяки винесенню усіх роз’ємів в окремий зовнішній модуль One Connect (якого щойно позбулася QN95C). Акустична система потужністю 70 Вт виконана за схемою 4.2.2 і також має “верхні” спікери для Dolby Atmos.

Телевізори Samsung на CES 2023: “доступний” MicroLED, оновлені QD OLED, Neo QLED та інше

Представлені на попередній CES 2022 телевізори Samsung MicroLED, при всіх своїх перевагах, були занадто дорогими для пересічного покупця. Цьогоріч Samsung анонсувала ширшу лінійку MicroLED TV — в ній будуть представлені моделі з діагоналями від 50 до 140 дюймів (модельний ряд 2022 р. починався з 89-дюймової моделі). Компанія заявляє, що нові моделі — найкомпактніші та найдоступніші MicroLED-телевізори на ринку.

На виставці Samsung демонструє нову 76-дюймову модель Micro LED CX — з частотою оновлення 240 Гц та практично відсутньою рамкою навколо зображення (екран займає 99,9% площі фронтальної панелі). Про ціну та доступність на ринку цієї моделі поки що не повідомляється, проте виробник зазначає, що користувач зможе власноруч встановити телевізор — тоді як для збирання більш габаритних MicroLED TV потрібна допомога фахівців.

Телевізори Samsung на CES 2023: “доступний” MicroLED, оновлені QD OLED, Neo QLED та інше

Дизайнерська модель The Frame цього року також представлена з матовим покриттям екрана — вона додатково отримає нові металеві знімні рамки та опціональне моторизоване кріплення, яке може переводити екран з пейзажного до портретного режиму.

Оновлений портативний екран The Freestyle (див. наш огляд попередньої моделі) отримав підтримку технології Edge Blending, яка дозволяє об’єднати два The Freestyle для створення єдиного ультраширокого екрана.

У проєктора The Premiere була підвищена роздільна здатність до 8K — виробник називає цю модель першим у світі 8K-проєктором з ультракоротким фокусом. Він може створювати зображення діагоналлю до 150” і має усі ті самі можливості Smart TV, що й нові 8K-телевізори.