Після успішних апаратних нововведень у лінійці своїх телевізорів, які Samsung представила на торішній CES 2021, цього року компанія вирішила також зосередити зусилля і на програмних оновленнях. Звичайно, йдеться про добре відому операційну систему Tizen, але вона піддасться безлічі поліпшень і деякому редизайну.

Апаратна частина також отримає помітні оновлення. Але давайте про все послідовно.

Samsung Media Screen

Телевізори Samsung 2022 будуть поставлятися з оновленим домашнім екраном Media Screen. На ньому “весь контент потокових сервісів буде зібраний в одному, зручному для перегляду місці” з розділом продовження перегляду, який поєднує контент “від будь-якого провайдера”. Зрозуміло, будуть і персоналізовані рекомендації.

Це дуже схоже на Google TV або Apple TV: зараз всі хочуть стати вашим основним порталом для перегляду розважальних програм, залишивши потоковим сервісам лише відтворення фільмів та передач. Але їм не завжди подобається ця стратегія: та ж компанія Netflix успішно чинить опір будь-яким подібним спробам, виступаючи відокремлено на будь-яких платформах.

Чого чекати від телевізорів Samsung у 2022 році

Watch Together: Samsung представляє, як вона стверджує, “першу у світі платформу на базі телевізора для дистанційного перегляду живого та потокового контенту з друзями та сім’єю”. Користувачі можуть під’єднати USB-відеокамеру або навіть використовувати камеру смартфона або планшета для відеочату з тими, з ким дивіться телевізор.

Що б там не стверджувала Samsung, користувачі Apple вже деякий час користуються такою ж функціональністю в рамках послуги Shared Play всередині екосистеми “яблучної компанії”.

NFT: Samsung – перший великий виробник телевізорів, який суттєво підтримав NFT. Компанія заявляє, що вона надасть “революційну платформу, яка дозволить вам переглядати, купувати та демонструвати улюблені витвори мистецтва – все в одному місці”.

Що ж, дякую за ще одну функцію, про яку ніхто не просив.

Samsung Gaming Hub

Новий Samsung Gaming Hub об’єднає фізичні та потокові ігрові платформи, наприклад, у централізованому місці, де зображатимуться ігри з будь-якої підключеної консолі та з будь-яких сервісів за запитом – Google Stadia, GeForce Now та інших – до яких у вас є доступ.

Чого чекати від телевізорів Samsung у 2022 році

Заявлено підтримку VRR до 4K@144 Гц, а всі чотири відповідні порти тепер підтримують HDMI 2.1 (хоча невідомо, якою мірою). Нарешті, є режим Zoom In, який можна використовувати для збільшення графіки, яку важко роздивитись (наприклад, карт), і надширокий режим Multi View, який дозволяє одночасно показувати на екрані гру і щось ще, на зразок інструктажу на YouTube.

Samsung The Frame 2022

Телевізор Samsung, який претендує на звання “твору мистецтва”, ще більше скорочує розрив між двома світами: на виставці CES 2022 буде представлена нова модель із ще більш реалістичною графікою. Панель QLED має нове матове покриття, яке покликане зменшити розсіювання світла, що традиційно спостерігається на глянцевих екранах. В результаті зменшується кількість відбивань, а поверхня більше схожа на папір чи полотно.

Чого чекати від телевізорів Samsung у 2022 році

Очікується новий інтерфейс Art Store, який, за словами Samsung, повинен полегшити пошук нових творів мистецтва (так-так, мова про NFT). Як і раніше, є змінні рамки та полиця My Shelf, щоб краще інтегрувати The Frame у домашнє середовище. У 2022 році будуть пропонуватись екрани розміром від 32 до 85 дюймів.

Samsung MicroLED 2022

Нова лінійка телевізорів MicroLED від Samsung буде просто впадати у вічі: підтримуються конфігурації з діагоналлю до 178 дюймів. Якщо це занадто багато для вашого простору — або бюджету — у 2022 році компанія представить нову 89-дюймову систему MicroLED, а також 99- і 110-дюймові версії.

Чого чекати від телевізорів Samsung у 2022 році

Розмір – не єдина зміна для CES 2022. У нових дисплеях, як і раніше, використовується 24,9 млн мікросвітлодіодів, але Samsung стверджує, що підтримка кольорів тепер на 10% ширша. Також в наявності підтримка технологій звуку Dolby Atmos та Samsung Object Tracking Sound Pro.

Samsung Neo QLED 2022

Більш доступна лінійка Neo QLED від Samsung також отримала оновлення до CES 2022. Існують моделі з роздільною здатністю 4K і 8K – остання стала першою у світі, що підтримує вхідне зображення з частотою 144 Гц – з підтримкою Dolby Atmos, Active Voice Amplifier, Object Tracking Sound та звук SpaceF.

Чого чекати від телевізорів Samsung у 2022 році

З певними саундбарами Samsung телевізори 2022 року будуть використовувати як свої власні динаміки, так і динаміки саундбару водночас, а не відключати перші, коли другі активні. Деякі саундбари також отримають бездротову підтримку Dolby Atmos.

One More (Smart) Thing

Телевізори Samsung 2022 отримали вбудований концентратор SmartThings. Він підтримуватиме пристрої “розумного будинку” Wi-Fi, а з додатковим модулем — ще й пристрої Zigbee. Також є нова, настроювана карта будинку, яка може показувати стан різних керованих пристроїв у реальному часі.