Цього року компанія Apple представила iPhone 14 Plus з більшим екраном та не стала знову випускати компактну модель з приставкою mini, розраховуючи, що покупці захочуть більший смартфон. Проте цього не сталося, передзамовлення на 14 Plus виявилися навіть гіршими, а покупці загалом цього року приділяють більше уваги Pro-моделям iPhone.

Згідно з повідомленням інсайдера yeux1122 на Naver, який в минулому ділився як точною, так і неточною інформацією, Apple думає про те, як переглянути позиціювання лінійки iPhone 15.

У дописі описуються дві можливі стратегії, що, як повідомляється, розглядаються в Apple. Перша з них полягає в подальшій диференціації Pro та звичайних моделей iPhone, про що раніше говорив аналітик Apple Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo). У другій Apple розглядає можливість зниження ціни на модель Plus лінійки, яка починається в США від $899, згідно з інсайдом, що посилається на ланцюжок постачання та галузеві джерела.

Зниження ціни на модель Plus означає, що базовий iPhone, який починається в США від $799, також може стати дешевшим, якщо Apple не захоче скоротити ціновий розрив між двома моделями.

За останні кілька років Apple кілька разів змінювала свою лінійку iPhone. Починаючи з iPhone 6 та 6 Plus, компанія почала пропонувати маленькі й великі iPhone, перш ніж розширити модельний ряд аж до чотирьох смартфонів. Два базових та два висококласні, з різними матеріалами, кольорами та функціями камери. Починаючи з iPhone 13 Pro, наприклад, Apple почала пропонувати однакові системи камер на 6,1-дюймовій моделі Pro і 6,7-дюймовій моделі Pro Max, на відміну від попередніх років, коли найпросунутіші функції камери були зарезервовані тільки для найбільшого iPhone.

До виходу iPhone 15 ще цілий рік, тому поки що рано говорити, яку стратегію буде використовувати Apple. Проте однією з ознак того, що компанія прагне уніфікувати всю лінійку, є те, що новий виріз в екрані Dynamic Island, як очікується, з’явиться у всіх моделях iPhone 15.