Підробка та клонування продуктів відомих брендів – зовсім не нова тема. Ще на початку 2000-х років можна було зустріти масу китайських компаній, які намагалися копіювати відомих виробників електроніки. Згадайте ту ж Nokla. Тепер, схоже, настала черга індійських виробників, один з яких не тільки взяв назву Pebble, як у того самого Pebble, але й випускає копію смартгодинника Apple Watch Ultra, яка в нього називається Pebble Cosmos Engage.

Як Apple Watch Ultra, тільки за $48 – індійська компанія Pebble створила клона розумного годинника Apple

Дизайн копії принаймні на рендерах з сайту підробки повністю повторює найдорожчий годинник Apple, тільки в перерахунку на долари США коштує всього $48. З якого точно матеріалу виготовлена копія – не відомо, на сайті вказано, що корпус – металевий. Оригінальні Apple Watch Ultra мають титановий корпус.

Індійський Pebble в описі заявляє, що годинник має 1,95-дюймовий IPS екран з роздільністю 320х385 точок та яскравістю 600 ніт, вбудований пульсометр, моніторинг кисню в крові, пило- та водонепроникність IP67, «голосового помічника AI», можливість приймати дзвінки через Bluetooth та бездротову зарядку.

Як Apple Watch Ultra, тільки за $48 – індійська компанія Pebble створила клона розумного годинника Apple

Так само невідомо, на якій платформі працює годинник, але зазначена автономність – цілих 5 днів. Окрім того, виробник обіцяє «стильний ремінець», який дозволяє «покращити свій зовнішній вигляд» та «ніколи не озиратися назад». Виробник підробок навряд міг би написати щось інше.

Загалом, будьте обережні, це не той самий Pebble та далеко не Apple Watch Ultra.