Попри тяжкий стан в Україні, нові автомобілі все ж продовжують дебютувати для нашого ринку. Нещодавно офіційний імпортер Opel оприлюднив прайс на модель Opel Astra нового покоління. Разом з цим, стало відомо й про доступні версії новинки для нашого ринку. Отже…

Нове покоління Opel Astra: все також європейський «С-клас»

Для компанії Opel, модель Astra – наче «посол бренду». Адже у Європі традиційний хетчбек С-класу все ще дуже популярний і нова модель Opel Astra є 100% його представником: довжина хетчбека складає 4,37 метра, ширина дорівнює 1,86 метра – автомобіль лише трошки зріс відносного попередника.

Разом з тим, дизайнери Opel ретельно попрацювали над зовнішнім виглядом, аби подарувати Opel Astra набагато більш динамічну зовнішність. А також нове обличчя бренду – фірмове оформлення Opel Vizor: єдина пласка чорна поверхня попереду, що об’єднує фари.

Історія Opel Astra починається навіть не з першого покоління Astra, а з моделі Kadett кінця 1930-х років. Головна дизайнерська риса новинки Opel Astra ззовні – фірмове обличчя Opel Vizor.

А головна дизайнерська риса Opel Astra всередині – це салон з повністю цифровою передньою панеллю Opel Pure Panel: два дисплеї, що поєднані між собою в єдиний горизонтальний модуль. Проте зверніть увагу, що деякими налаштуваннями (наприклад, клімат-контроль) як і раніше можна керувати за допомогою фізичних перемикачів – це зручно!

Крім того, варто відзначити й збільшення колісної бази до 2,675 метра, що гарантує простір для пасажирів. Нарешті, декілька слів про багажник: хетчбек Opel Astra пропонує корисний об’єм 422 літри, можливість регулювання рівня висоти підлоги, а також складані задні сидіння.

Салон виконано за концепцією Opel Pure Panel (два поєднаних дисплеї), тут можуть бути встановлені сидіння з сертифікатом AGR, а стандартний об’єм багажника у 422 літри збільшується до 1 332 літрів за умови складання сидінь.

Техніка для України: що в нас буде і чого не буде

Хетчбек Opel Astra має передній привод та поперечне розташування двигуна. Підвіска передніх коліс виконана повністю незалежною, позаду використана торсіонна балка. Це стандартна конструкція для автомобілів С-класу. То що цікавого можна знайти в технічних особливостях Opel Astra?

Наприклад, пропозицію для України лише 130-сильних двигунів – або бензинового 1,2-літрового PureTech (130 к.с. та 230 Нм) або 1,5-літрового турбодизеля BlueHDi (130 к.с. та 300 Нм). Не вражає? Це звичні та відомі двигуни? А якщо додати факт, що вони буду пропонуватись виключно з 8-ступеневим «автоматом»? Так-так, все вірно – версій з «механікою» для нового хетчбек Opel Astra в Україні не буде: обираючи новинку Opel Astra ви одразу отримуєте достатню потужність, автоматичну трансмісію, непогану комплектацію.

До речі, щодо комплектацій – для України їх заявлено дві. По-перше, версія Edition: системи ABS та ESP, круїз-контроль, утримання в смузі руху, розпізнавання дорожніх знаків, передні та задні датчики паркування, LED-фари, цифрова панель Opel Pure Panel (два 10-дюймових дисплеї), клімат-контроль, комфортні сидіння з підігрівом (сидіння AGR для водія), підігрів керма, легкосплавні 16-дюймові диски. По-друге, це версія Elegance, де додано наступне: адаптивний круїз-контроль, камера заднього огляду, двозонний клімат-контроль, передні сидіння AGR, фонове підсвічування салону, панель Opel Pure Panel Pro зі скляним виконанням. Як опції – пропонуються матричні фари Intelli-Lux LED Pixel, система контролю якості повітря, моніторинг «сліпих зон» дзеркал, та інше.

Отже, що в Україні буде – два двигуни та дві комплектації. А тепер про те, чого в Україні не буде. На жаль, не буде кузову «універсал», не буде «підігрітої» версії Opel Astra GSe, не буде електромобілю Opel Astra. Принаймні «поки що». Далі побачимо – але, як мінімум, універсал та GSe побачити дуже хочеться.

Вартість Opel Astra «менше мільйона гривень» та хто в конкурентах

Нарешті, про ціни. Хетчбек Opel Astra в комплектації Edition та бензиновим 1,2-літровим двигуном стартує від 999 900 грн. Аналогічний автомобіль, але з 1,5-літровим турбодизелем коштує вже від 1 045 600 грн. Наступний рівень – це комплектація Elegance. Варіант Opel Astra Elegance з бензиновим 1,2-літровим мотором буде коштувати від 1 093 000 грн. Ціна Opel Astra в топовому виконанні Elegance та у парі з 1,5-літровим турбодизелем – від 1 138 100 грн.

Хто проти? Колись автомобілі С-класу були дуже популярні в Україні: Citroen C4, Ford Focus, Honda Civic, Mazda3, Peugeot 308, Volkswagen Golf та багато-багато інших моделей. Проте: одні пішли, інші знаходяться в процесі зміни поколінь (і ще не приїхали до України), треті змінили свою сутність.

Але одвічний конкурент Volkswagen Golf залишився – він дорожчий (від 1,25 млн грн), але одразу пропонує 150-сильний двигун. Ось ще приклад: автомобіль Citroen C4 трошки змінив свою сутність – відтепер це не традиційний хетчбек С-класу, а збільшена модель на основі В-класу. Зате з м’якою підвіскою, великим кліренсом, широким вибором версій: є бензинові мотори потужністю аж до 155 к.с., є турбодизель, є три комплектації, є «механіка» або «автомат». Та й вартість нижча – від 760 тис. грн. Схожа історія стосується й Skoda Scala (так, конкурент саме компактний хетчбек Scala, а не збільшений ліфтбек Octavia): ширше вибір комплектацій, більше варіантів бензинових моторів, нижчі ціни; але немає дизеля.

Найбільш небезпечні конкуренти для Opel Astra – це «вічний» Volkswagen Golf, а також Citroen C4 та Skoda Scala: трошки менші, проте й доступніші за ціною.

Чи очікує успіх Opel Astra в Україні? З урахуванням двигунів, версій, конкурентів? Зараз відповісти важко, тут все покаже лише час. Але можна бути впевненим, що «свого» покупця цей автомобіль в Україні обов’язково знайде.