Модель Opel Astra поступово розширює власну гаму: після дебюту традиційних бензинових й дизельних версій та презентації гібрида Opel Astra GSe, прийшов час додати й повністю електричну версію.

Причому електромобіль Opel Astra дебютує одразу у двох варіантах кузова — хетчбек та універсал. Хоча вони й відрізняються лише ледь помітними деталями від вже відомих версій моделі: позначення «е», власні колісні диски, спеціальна графіка дисплеїв у салоні.

Однак технічних відмінностей значно більше. Адже електромобіль Opel Astra отримав акумулятор з номінальною місткістю 54 кВт⋅год. (використовується 51), чого достатньо для подолання дистанції у 416 км за правилами вимірювання WLTP. Під капотом встановлено електромотор потужністю 115 кВт (156 к.с.) та з крутним моментом на рівні 270 Нм. Крім того, варто зазначити можливості зарядки: від джерела змінного струму потужністю до 11 кВт, або від джерела постійного струму — 100 кВт.

Нові електромобілі Opel Astra будуть доступні на ринку Європи вже влітку 2023 року. Першим вийде хетчбек, а згодом прийде час і для універсалу.