Нова генерація Opel Astra отримала найбільш потужну версію, що віднині позначається як GSe. Проте якщо раніше літера «е» вказувала на систему впорскування пального, то віднині ця літера вказує на електрифікацію. Адже автомобіль Opel Astra GSe – це гібрид з можливістю підзарядки. А ще Opel Astra GSe – це хетчбек або універсал: новинка дебютує одразу у двох кузовах.

В будь-якому випадку, під капотом буде встановлено 1,6-літровий бензиновий «турбо» з додатком у вигляді електромотора – сумарна потужність сягає 225 «коней», крутний момент дорівнює 360 Нм. Також варто відзначити використання класичного 8-ступеневого «автомата» та можливість подолання до 63 км виключно на електроприводі за умови повної зарядки акумулятора.

Але найбільша особливість Opel Astra GSe навіть не у потужності PHEV-гібрида, а у шасі: особливі амортизатори Koni FSD, оригінальні пружини, зменшений на 10 мм кліренс, нові налаштування керма – все за «класикою заряджених автомобілів». Як і великі колеса та оригінальні передній бампер ззовні, або спортивні сидіння та металеві накладки на педалях всередині.

Нові автомобілі Opel Astra GSe мають надійти до європейської дилерської мережі для продажів вже у січні 2023 року.