Протягом довгого часу Apple забороняла самостійно ремонтувати пристрої її виробництва та різним чином спонукала клієнтів звертатися лише у власні сервіси та авторизовані сервісні центри. Цього року це кардинально змінилося й усі охочі, хто вважає свої навички достатніми для ремонту, можуть замовити в оренду необхідні інструменти та змінні частини для власноручного відновлення свого смартфона чи ноутбука.

Це, звісно, не дозволить зекономити на ремонті та потребуватиме певного рівня впевненості у власних силах, але компанія все ж пропонує таку опцію.

Раніше цю програму запустили в США, а тепер вона з’явилася й в європейських країнах. Користувачі у Великій Британії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Польщі та Швеції тепер можуть орендувати набір інструментів та запчастини, які надішлють поштою. Разом з відповідними інструкціями, звісно. Для початку користувачі можуть самотужки відремонтувати iPhone 12, 13 та SE третього покоління, а серед комп’ютерів компанії вказані MacBook з процесорами M-серії.

Щодо цін, то, для прикладу, заміна батареї iPhone 13 обійдеться в £70,78/€77,04, з можливістю повернути £24,16/€26,26 надіславши назад стару, а заміна дисплея вартує £282,28/€327,11, з поверненням £34,85/€40,32 за зламаний.

У своєму пресрелізі компанія все одно наполягає, що краще за можливості звернутися до сертифікованих майстрів, адже «це найбезпечніший і найнадійніший спосіб ремонту».

Й хоча ремонт попередніх моделей iPhone дійсно може бути незручним та важким для більшості користувачів, як продемонстрували спеціалісти iFixit з новою моделлю iPhone 14, Apple все ж починає змінювати внутрішні складові для покращення ремонтопридатності своїх ґаджетів.