EA Sports зробила прогноз щодо перемоги у Чемпіонаті світу з футболу 2022. На думку авторів FIFA 23, яка саме і використовувалася для цього прогнозування, перемогу у турніри здобуде збірна Аргентини.

EA Sports робить подібні передбачення багато років і, що цікаво, три останніх Чемпіонати світу вони виявлялися влучними. У 2010 році переможцем стала збірна Іспанії, як і передбачали в EA. У 2014 році збірна Німеччини. У 2018 році – збірна Франції. Попре те, що остаточний рахунок і навіть фіналісти сходилися не щоразу (хто ж міг спрогнозувати поразку Бразилії з рахунком 7:1 у 2014 р.), переможець усі три рази вгаданий вірно.

За допомогою FIFA 23 EA Sports прогнозує, що збірна Аргентини переможе у Чемпіонаті світу з футболу 2022

Користуючись власним рейтингом команд і зімітувавши усі 64 матчі у FIFA 23 EA Sports отримали у фіналі збірні Аргентини та Бразилії. Долю трофея згідно з передбаченням вирішив один гол, який заб’є Ліонель Мессі. Він же має здобути й «Золотий бутс» турніру.

EA Sports робить прогнози не лише на футбол. Так, у 2021 році вони, завдяки грі F1 2021 вгадали переможця Чемпіонату світу Formula One. Але це напевне скоріш удача, тому що перемогу Максу Ферстаппену тоді забезпечила помилка директора перегонів Майкла Масі.

А ось з Super Bowl LVI EA Sports не вгадала. Попри отримані у грі Madden NFL 22 результати команда Cincinnati Bengals програла той матч.

Подивимось, чи протримається серія влучних прогнозів EA Sports у FIFA і цього року. А за кого на цьому турнірі вболіваєте ви?

P.S. Цю новину надіслав на адресу редакції слухач нашого подкасту зі Франції. Дякуємо, Олександре!