Хоч довгоочікуваний драматичний фінал Чемпіонату світу Formula One у реальному житті почнеться на автодромі Абу-Дабі лише у неділю, 12 грудня 2021 р. о 15:00 за київським часом, у віртуальній симуляції, що Codemasters та Electronic Arts провели у грі F1 2021, чемпіон світу вже визнаний. Ним став голландець Макс Ферстаппен з команди Red Bull Racing Honda.

Зайнявши поул-позицію у віртуальній кваліфікації, Макс Ферстаппен ідеально стартував в Абу-Дабі у неділю, забезпечивши собі впевнене лідерство протягом перших кількох кіл. Льюїс Гамільтон наполегливо просувався вперед і вклав усі сили у боротьбу за лідерство, але не отримав достатньо можливостей для обгону. У результаті Льюїс поступився першістю в Чемпіонаті Максу. Втіхою для команди Mercedes став Кубок конструкторів, який команда отримала восьмий раз поспіль.

Серхіо Перес із команди Red Bull фінішував третім, забезпечивши собі місце на подіумі вшосте за сезон. Також у першу десятку увійшов Валттері Боттас, який залишить команду Mercedes після цього вікенду, та два пілоти Ferrari: їхня команда посіла третє місце в Кубку конструкторів. Кімі Райкконен зумів зайняти десяту позицію, забезпечивши одне очко для себе та команди Alfa Romeo.

Дуже цікавий варіант розвитку подій, але подивимося як все буде насправді. Гамільтон дуже впевнено виступав у останніх перегонах, а Максу відверто не щастило. До фінальних перегонів сезону Макс Ферстаппен та семиразовий чемпіон світу Льюїс Гамільтон підійшли з однаковою кількістю очок, що було лише одного разу за більш ніж 70-річну історію королівських перегонів, у 1974 році. Протистояння Гамільтона та Ферстаппен протягом сезону було вкрай драматичним, і вже приводило до декількох дуже небезпечних сутичок, так що перегони в Абу-Дабі обіцяє будуть вкрай видовищними. Такий фінал сезону будуть згадувати ще довгі роки.

Хто б не переміг в Абу-Дабі у неділю, це буде насправді епічна перемога, адже обидва пілота достойні титулу. Нам же, як глядачам, лишається сподіватися, що обійдеться без зіткнень та штрафів від стюардів.