Українська студія Tsebro Games поділилася трейлером гри «Ще один день» / One More Day, присвяченої російсько-українській війні та звичайним українцям, які змогли усе змінити.

Це соціальний симулятор волонтера, заснований на реальних історіях українців. Гра готується до релізу у лютому 2023 р. і третину прибутку від усіх продажів автори планують передати у волонтерські фонди.

Розробка проєкту почалась у лютому-березні 2022 р., у грудні «Ще один день» / One More Day має досягнути стадії бета-версії, у лютому 2023 р. вийти на Steam, а у квітні 2023 р. на Android та iOS.

Скориставшись нагодою ми вирішили задати авторам «Ще один день» / One More Day декілька запитань і почули ось таку історію компанії та гри.

Розкажіть, будь-ласка, про Tsebro Games?
Tsebro Games – це компанія, яку створили четверо жінок для того, щоби допомагати видавати ігри для України й про Україну (лише декілька днів тому ми писали, що нам треба більше українських ігор про Україну, і ось вам відповідь – прим. ред.). Наразі в роботі кілька проєктів, у кожному з них різні команди, але в One More Day – просто зоряна. Нам зголосилися допомогти багато розробників з ААА-проєктами за плечима, тому її ми зможемо завершити досить швидко.

«Ще один день» / One More Day – симулятор волонтера від української студії

На кого орієнтована гра «Ще один день» / One More Day?
У кожного з наших проєктів – своя мета. One More Day – це спосіб залучити до підтримки України аудиторію, яка не відгукувалася на прямі прохання донатів, проте готова заплатити за цікавий продукт. Ті, хто переказували нам кошти, бо співчувають, починають фінансово й емоційно виснажуватися, тож ми бачимо цю гру як спосіб долучити їх «не боляче», пом’якшивши мультяшною графікою та обережно виписаними текстами справжню реальність війни.

Саме тому промокампанія гри як продукту спрямована більше на закордонного споживача. Наш український краудфанд (що відбудеться на Спільнокошті, щойно ми закінчимо з юридичними питаннями) має інший посил – ми представляємо One More Day як інструмент до залучення донатів і пропонуємо інвестувати в нього, щоби потім кошти з відсотками повернулися до українського волонтерського руху.

«Ще один день» / One More Day – симулятор волонтера від української студії

Скільки людей розробляє гру і чи є вже в них досвід попередніх ігрових проєктів?
Наразі над проєктом працює близько 15 людей – геймдизайнерів, художників, програмістів, звукорежисерів, тестувальників тощо. Іноді, коли потрібно, ми залучаємо сторонніх спеціалістів.

Середній досвід нашої команди – 5 років. Проте є ті, хто у геймдеві набагато більше.

Коли виникла ідея гри і які подальші плани?
Ідея гри виникла в лютому, буквально в перші дні повномасштабної війни. Ми вчотирьох сиділи на холодній кухні та оповідали одна одній історії, щоби не було так страшно. І зрештою одна з нас спитала: а чи не зробити нам гру? Потім ми запропонували це колегам, ті долучилися, і робота пішла.

Ми плануємо реліз у лютому 2023 – доволі серйозний термін для невеликої гри, але крім неї ми маємо працювати, волонтерити, дбати про близьких чи заново складати життя докупи закордоном. Сподіваємося зараз, коли ми вийшли на краудфандінг, процес піде набагато швидше.

Наразі ми готуємо коротке демо на Indie Cup Ukraine 22, тож тиждень перед подачею заявки буде неймовірно інтенсивним.

«Ще один день» / One More Day – симулятор волонтера від української студії

У грі про волонтерів плануються внутрішньоігрові донати. Що це?
In-game донати – це складна тема. Як не перетворити гру у вимогу «дайте грошей», і при цьому не відійти від основної мети: залучити якомога більше коштів з-за кордону на волонтерські фонди?

Ми пішли шляхом інтеграції донатів в ігровий процес. Гравці матимуть можливість здійснити якийсь волонтерський «подвиг» – накраудфандити Байрактар, організувати сто літрів донорської крові, вивезти слона з зоопарку під обстрілом тощо (це не спойлери, це до прикладу масштабів квестів). І в кінці, отримуючи заслужену ачівку, вони зможуть прочитати реальну історію тих, хто робив щось подібне, і задонатити саме в той фонд, який цим займається.

«Ще один день» / One More Day – симулятор волонтера від української студії

Наскільки тривалою вийшла гра?
Щодо тривалості гри – поки сказати не можемо. Її точно можна буде пройти за один вдумливий вечір, але нелінійність сюжету і кількість квестів дозволять пробувати нові й нові шляхи і відкривати нові кінцівки.

Дякуємо за відповіді. Наснаги вам і гарних донатів!