Indie Cup Ukraine’22 – це перший виключно український конкурс інді-ігор, який проводить компанія GTP Media, організатори онлайн-фестивалю незалежних розробників ігор Indie Cup. Відсьогодні усі охочі можуть подати свої проєкти на конкурс.

Попередній сезон Indie Cup, у якому брали участь інді-команди з різних країн Східної Європи, був перерваний з початком повномасштабного вторгнення російських терористів в Україну. Новий Indie Cup Ukraine’22 – благодійний фестиваль. До 22 грудня 2022 р. міжнародна та українська аудиторія Indie Cup може пожертвувати на сайті конкурсу гроші на ряд ініціатив на підтримку України. Першими з них стали збори на розвідувальний дрон для 93-ї ОМБр ЗСУ «Холодний Яр», яка зараз захищає місто Бахмут, а також на вантажівку для доставлення до Миколаєва чистої питної води, де її немає вже шість місяців. Згодом будуть додаватися нові ініціативи.

Для розробників Indie Cup – це можливість показати свою ще не випущену гру експертам та широкому загалу, а також поборотися за перемогу в конкурсі. Учасники змагатимуться за нагороди й призи, а також зможуть познайомитися із видавцями, інфлюенсерами, пресою та іншими потенційними партнерами. Найкращі ігри також отримають письмові коментарі від суддів конкурсу.

Для широкого загалу Indie Cup – це шанс зазирнути у майбутнє українських інді-ігор. Організатори роблять усе можливе, щоб з ними ознайомилася не лише українська аудиторія, а й гравці по всьому світу.

Найцікавіші ігри Indie Cup Ukraine’22 зможуть взяти участь у розпродажі Indie Cup Celebration у Steam, а також інших розпродажах Indie Cup.

Розклад Indie Cup Ukraine’22:

  • Приймання проєктів: 25 жовтня – 21 листопада
  • Онлайн-виставка: 24 листопада
  • Перший етап суддівства: 24 листопада – 5 грудня
  • Презентація номінантів: 8 грудня
  • Другий етап суддівства: 8 грудня – 19 грудня
  • Презентація переможців: 22 грудня

Подати гру для ПК чи мобільних пристроїв можна до 21 листопада за цим посиланням.

Участь в Indie Cup Ukraine’22 безоплатна.