Уряд Німеччини оновив інформацію щодо зброї та військового обладнання, що було передано Україні. До списку додали 30 бронеавтомобілів Dingo, ракети для ЗРК Iris-T, важкі тягачі Oshkosh M1070, засоби для протидії та пошуку БПЛА.

Повний перелік нового траншу допомоги такий:

  • 30 бронеавтомобілів Dingo;
  • ракети для ЗРК Іris-T;
  • 18 систем захисту від дронів і створення перешкод;
  • 18 розвідувальних дронів;
  • 5 важких тягачів Oshkosh M1070;
  • 3 навантажувачі.

Dingo ATF – це колісний бронеавтомобіль на шасі Mercedes Unimog, призначений для патрулювання та розвідки. Машина має MRAP-захист та модульне бронювання і виготовляється з 2000 р. ATF Dingo 2 – покращена версія, яка використовує шасі Unimog U 5000. Бронеавтомобіль може перевозити до 8 пасажирів зі швидкістю до 90 км/год по шосе. Основне озброєння – кулемети MG 3 калібром 7,62 мм, M2 Browning калібром 12,7 мм або автоматичний гранатомет HK GMG калібром 40 мм. Вартість одного Dingo ATF становить більше ніж $500 000.

Німеччина для ЗСУ: 30 бронеавтомобілів Dingo, ракети до IRIS-T та тягачі Oshkosh M1070

Танкові тягачі Oshkosh M1070 – один з основних засобів пересування важкої техніки в армії США. Вони призначені для транспортування танків, розгортання та евакуації бронетранспортерів, самохідної артилерії, бойових бульдозерів та інших важких транспортних засобів. M1070 Oshkosh може перевозити вантажі вагою до 63 560 кг зі швидкістю 72 км/год, або до 80 000 кг зі зниженою швидкістю. Кабіна Oshkosh M1070 має бронювання, рівень якого засекречений, крім того, бронювання може підсилюватися за допомогою додаткових модулів.

Про ЗРК IRIS-T, які вже прибули до України, ми вже писали. Командування Повітряних сил високо оцінило роботу цих систем ППО.

«Крайні обстріли, які в нас були: IRIS-T показала себе надзвичайно з гарної сторони. Ця інформація щодо бойового хрещення цього комплексу і перевірки його боєздатності і результативності в бойових умовах – пройшла. Ця інформація буде передана німецькій стороні», – сказав речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Крім того, уряд Німеччини оприлюднив перелік допомоги, що планують відправити Україні у наступні тижні. У ньому додаткові ракети для Iris-T, різноманітні засоби розмінування та мобільні комплекси розвідки.