Навіть якщо ви не хочете бачити часто безглузді та провокативні повідомлення Ілона Маска у Твіттері, просто заблокувати його, схоже, не вийде. Найбагатша людина планети серед всіх своїх справ, як-от звільнення половини працівників Twitter та видумування нових способів монетизації соцмережі, знайшов час, щоб розблокувати себе у тисяч випадкових користувачів сервісу.

За останні декілька днів люди почали помічати, що Маск знову з’являється у них у стрічці, хоча його обліковий запис був ними раніше заблокований. При повторному блокуванні деякі користувачі помітили, що акаунт Маска знову розблоковується всього за декілька годин. Залишається сподіватися, що ексцентричний мільярдер, який вже зараз має 115 мільйонів підписників у Твіттері, не змусить в обов’язковому порядку підписатися на себе всіх користувачів соцмережі.

Це не єдиний контроверсійний вчинок Маска за останні декілька днів. Учора він почав блокувати акаунти, які намагалися потролити та пародіювати його особу. За новими правилами Ілона, тепер будь-який пародійний акаунт має чітко вказувати це у зображеному на своїй сторінці імені, але проблем в тому, що поки що Твіттер не дає міняти такі імена. Принаймні для підтверджених облікових записів.

Такий крок призвів до нової порції критики Ілона Маска, який постійно зазначає, що він за повну свободу слова. На ці закиди мільярдер відповів, що “моя прихильність до свободи слова розповсюджується навіть на неблокування облікового запису, який відстежує мій літак, попри те, що це пряма загроза моїй безпеці”. Але хто знає, чи не зміниться це вже завтра, враховуючи повну владу Маска над Твіттером.