«Ти можеш це зупинити? Це загроза безпеці» – так Ілон Маск почав розмову з 19-річним Джеком Суїні через приватні повідомлення Twitter минулої осені. Він посилався на обліковий запис у соціальній мережі під назвою @ElonJet, який відстежував переміщення його приватного літака по всьому світу.

Це було повідомлення пізньої ночі, яке надійшло о 00:13 за часом Суїні, але першокурсник коледжу не спав. Проте його відповідь прийшла майже через сім годин: «Так, я можу, але це буде коштувати вам Model 3, якщо ви не жартуєте?»

@ElonJet — це один із 15 облікових записів для відстеження польотів, створених Суїні, який керується ботом, запрограмованим для аналізу даних і твітів щоразу, коли вибраний літак злітає або приземляється. Кожен із них слідує за популярною людиною зі світу технологій, включаючи Білла Гейтса та Джеффа Безоса. Але трекер Маска є найпопулярнішим, у нього майже 118 000 підписників.

Схоже, популярність облікового запису налякала Маска. «Мені не подобається ідея бути застреленим божевільним», — сказав він Суїні в їхній розмові в приватних повідомленнях Twitter.

Розмова продовжилася ще кількома повідомленнями. Маск запитав Суїні, скільки він заробляє на акаунтах у Twitter, той відповів, що вони приносять не більше $20 на місяць. Тоді Ілон Маск зробив власну пропозицію: $5000, щоб видалити обліковий запис і допомогти мільярдеру не дати «божевільним людям» відстежувати його місцеперебування. Суїні сказав Маску додати ще 0. «Чи є шанс підвищити це до $50 тисяч? Це було б чудовою підтримкою в коледжі й, можливо, дозволило б мені придбати автомобіль, можливо, навіть Model 3».

Маск сказав, що подумає про це. Але поки що він не заплатив Суїні ні копійки, а бот у Twitter все ще працює. За словами хлопця, він отримав велику користь від @ElonJet та інших акаунтів: підписників у соціальних мережах, навчився писати код та навіть влаштувався на неповний робочий день в UberJets як розробник додатків. А ще краще, «шанувальник» Ілона Маска, як він сам себе назвав, зміг поспілкуватися з людиною, за якою він слідкував протягом багатьох років.

Ілон Маск намагався заплатити 19-річному хлопцю, щоб той зупинив бота у Twitter для відстеження його польотів

Хоча боти в Twitter досі не призвели до жодних небезпечних інцидентів, принаймні, згідно зі знаннями та інформацією Суїні, Маск дійсно має рацію. Знаменитості часто потрапляють у “засідки” шанувальників, людей, які хочуть продати автограф, папараці та сталкерів в аеропортах. А Маск та інші CEO технологічних компаній за останні роки стали справжніми знаменитостями.

Але боти Twitter не роблять нічого фантастичного. Вони просто підтягують дані, на які їм вказав Суїні. 15 ботів використовують інформацію FAA, якщо вона доступна — Федеральне авіаційне управління США відстежує, коли та де вилітають і приземляються літаки, а також їх намічений шлях. Однак літак Маска та багато інших є в списку блокування LADD, що видаляє ідентифікаційну інформацію з даних.

Однак навіть приховані літаки не є справді приватними. У цих випадках Суїні використовував дані транспондерів ADS-B, наявних на більшості літаків, які показують їх місцеперебування в повітрі в режимі реального часу, як показано на сайті ADS-B Exchange. Розбір цієї інформації схожий на логічну головоломку: боти Суїні можуть використовувати висоту літака в поєднанні з тим, як давно були отримані дані, щоб визначити, коли він злітає чи приземляється. Потім вони можуть зв’язати широту та довготу з базою даних аеропортів, щоб визначити, куди вилітає чи прямує літак.

Як тільки Суїні пояснив Маску, де він знаходить дані, підприємець був здивований, наскільки все це було доступно. «Управління повітряним рухом настільки примітивне», — сказав він. Останній обмін приватними повідомленнями між Маском і Суїні відбувся минулого тижня, коли хлопець написав, що віддає перевагу стажуванню, а не оплаті в обмін на видалення облікового запису. Маск не відкрив повідомлення, каже Суїні, але він не ображається.