Ілон Маск оголосив, що нова версія Twitter Blue буде містити верифікацію, доступну за $8 на місяць в США. При цьому ціна буде «корегуватися по країнах пропорційно паритету купівельної спроможності». Він оголосив про зміни в преміумсервісі, заявивши, що «нинішня система «панів і селян» в Twitter щодо тих, у кого є або немає синьої галочки — це повна фігня».

Маск також каже, що завдяки сервісу у вас буде:

– пріоритет у відповідях, згадках і пошуку (за словами Маска, це «необхідно для перемоги над спамом/шахрайством»);

– можливість розміщувати довгі відео та аудіо;

– удвічі менше реклами;

– і «обхід платної реклами для видавців, які бажають працювати з нами».


Ілон Маск дозволить заплатити $8 за верифікацію аккаунту в Twitter

До цього Twitter Blue був сервісом, не пов’язаним з верифікацією. Він коштував $4,99 на місяць, і основними його пропозиціями були можливість читати Твіттер без реклами, скасовувати або редагувати твіти (в деяких країнах), а також налаштовувати панель навігації. Він також дозволяє встановити NFT як фото вашого профілю.

Маск чітко заявив про свій намір зменшити залежність Twitter від реклами для отримання доходу на користь підписок. Нещодавно всередині компанії обговорювався план, який передбачав стягування $20 на місяць за верифікацію, при цьому співробітникам було дано близько тижня на впровадження змін.

Маск не анонсував, коли нові ціни та набір функцій наберуть чинності, але зараз внутрішня документація для підписки Blue призначена для старої системи. Маск також заявив, що підписка дасть компанії «потік доходів для винагороди авторам контенту», але він не поділився подробицями того, як ці винагороди для авторів виглядатимуть на практиці.

Також незрозуміло, як працюватиме система верифікації. Історично вона була доступна обмеженому колу відомих користувачів, яких можуть імітувати або заради жарту, або з метою поширення дезінформації. Однак Маск заявив, що хоче використовувати систему для боротьби зі спамом.